Razboi în Ucraina

Ministrul de Externe al Ucrainei anticipează intensificarea luptelor în Mariupol

Publicat: 18 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ministrul de Externe al Ucrainei anticipează intensificarea luptelor în Mariupol
Ministrul de Externe ucrainean anticipează intensificarea luptelor în Estul Ucrainei în următoarele săptămâni

Intensificarea luptelor în Mariupol. Dmitro Kuleba a declarat duminică, 17 aprilie, faptul că situația din Mariupol „poate fi o linie roșie” în negocierile cu Rusia, care „a decis să radă orașul cu orice preț”.

Ministrul de Externe ucrainean anticipează intensificarea luptelor în Estul Ucrainei în următoarele săptămâni.

intensificarea luptelor în Mariupol, dezastrul ramas, mormane de fier ramase dupa atacul fortelor ruse la Mariupol
Ministrul ucrainean de externe a declarat duminică, 17 aprilie, că „situația” din Mariupol „poate fi o linie roșie” în negocierile cu Rusia

Dmitro Kuleba anticipează intensificarea luptelor în Mariupol

Intensificarea luptelor în Mariupol. Ministrul ucrainean de externe a declarat duminică, 17 aprilie, că „situația” din Mariupol „poate fi o linie roșie” în negocierile cu Rusia.

„Situația din Mariupol este atât gravă, din punct de vedere militar, cât și sfâșietoare”, a declarat Dmitro Kuleba.

Ministrul de Externe Kuleba a mai precizat că acum „orașul nu mai există”.

„Ceea ce a mai rămas din armata ucraineană și un grup mare de civili sunt practic încercuite de forțele rusești. Ei își continuă lupta, dar se pare că, după modul în care se comportă armata rusă în Mariupol, au decis să radă orașul de pe pământ cu orice preț”, a adăugat ministrul ucrainean.

Anterior, președintele Volodimir Zelenski a declarat că orice alte crime de război ar face imposibile negocierile cu Rusia. În schimb, ministrul de externe Kuleba a mai declarat că anticipează intensificarea luptelor în Estul Ucrainei în următoarele săptămâni, în special vor continua atacurile cu rachete asupra Kievului și a altor orașe din Ucraina.

Întrebat fiind cât de important este pentru el ca un oficial american la nivel înalt să viziteze Ucraina, Kuleba a precizat că ar fi fericit să îl vadă pe președintele american Joe Biden în Ucraina.

„Ar fi un mesaj important de susținere pentru noi și, bineînțeles, o întâlnire personală între doi președinți ar putea, de asemenea, să deschidă calea pentru noi livrări de arme, de arme americane către Ucraina, dar și pentru discuții privind o posibilă soluționare politică a acestui conflict”, a spus ministrul de Externe Kuleba.

intensificarea luptelor în Mariupol, Mariupol bombardat de fortele armatei ruse
Întrebat fiind cât de important este pentru el ca un oficial american la nivel înalt să viziteze Ucraina, Kuleba a precizat că ar fi fericit să îl vadă pe președintele american Joe Biden în Ucraina

Ce sancţiuni a mai pregătit Uniunea Europeană Rusiei

Într-un alt șir de idei, amintim că în cadrul unui interviu acordat duminică, 17 aprilie, preşedintei Comisiei Europene i-a fost cerut de către reporteri să numească punctele cheie ale celei de-a şasea runde de sancţiuni planificate.

„Ne uităm mai departe la sectorul bancar, în special la Sberbank, care reprezintă 37% din sectorul bancar rusesc. Şi, desigur, există probleme energetice”, a spus Ursula von der Leyen.

Până în acest moment, Uniunea Europeană a scutit cea mai mare bancă a Rusiei de rundele anterioare de sancţiuni, deoarece aceasta, împreună cu Gazprombank, este unul dintre principalele canale de plăţi pentru petrolul şi gazele ruseşti, pe care ţările UE le cumpără în ciuda conflictului din Ucraina.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a mai precizat că Uniunea Europeană lucrează la ”mecanisme inteligente”, astfel încât petrolul să poată fi inclus şi în următoarele sancţiuni.

”Ceea ce nu ar trebui să se întâmple este că (preşedintele rus Vladimir) Putin colectează preţuri şi mai mari pe alte pieţe pentru livrări care altfel ar merge către UE. Prioritatea principală este reducerea veniturilor lui Putin”, a spus Ursula von der Leyen.

De asemenea, referitor la războiul din Ucraina, amintim cum ministrul de Externe ucrainean a declarat că anticipează intensificarea luptelor în Mariupol, în următoarele săptămâni.

Comentarii
Adauga un comentariu