Actualitate

Ministrul de Finanțe din Guvernul Ciucă, Adrian Câciu susţine că sunt bani pentru plata medicilor care sunt implicați în lupta împotriva COVID-19

Publicat: 26 nov. 2021
Adrian Câciu, ministrul de Finanțe
Adrian Câciu, ministrul de Finanțe a anunțat că România va primi banii din PNRR în zece tranșe

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Adrian Câciu a dat asigurări că există sumele de bani necesare pentru plata medicilor care sunt implicaţi în lupta împotriva COVID-19. Ministrul de Finanțe a declarat că rectificarea planificată în ședința din Guvernul Ciucă va rezolva toate problemele.

Vă aducem aminte faptul că Guvernul Ciucă se reunește într-o şedinţă pentru a adopta rectificarea bugetară dar şi pentru a prelungi starea de alertă şi declararea zilei de 29 noiembrie 2021 ca fiind zi liberă de la stat.

Salariile medicilor, pensiile şi alocațiile vor fi plătite la timp, susţine Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu

Conform postării publicate de Adrian Câciu, la această oră nu sunt probleme cu plata salariilor către medici sau a pensiilor şi altor drepturi ale cetăţenilor. Toate drepturile sociale vor fi plătite fără nicio problemă şi acest lucru se va face şi prin rectificarea bugetară din ședința de guvern:

”Salariile din sănătate și din întreg sistemul bugetar, pensiile și toate drepturilor cetățenilor vor fi plătite fără probleme până la sfârșitul anului. Respect munca oamenilor! Ministrul Finanțelor trebuie să aibă ochi atât pentru cifre, dar mai ales pentru un trai mai bun pentru cetățeni.

În ședința de Guvern de astăzi voi veni cu rectificarea bugetară, prin care asigurăm banii necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale, pentru susținerea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19, pentru funcționarea serviciilor publice. Este primul proiect realizat contracronometru cu ai mei colegi din Ministerul Finanțelor și le mulțumesc! Avem multe de făcut în continuare: proiectul de buget pentru anul viitor, accesarea banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, consultări ample cu mediul de afaceri, cu partenerii sociali.

Nu tăiem bani, ci venim cu soluții pentru a construi proiecte pentru români! Nu venim cu noi taxe, ci regândim modul de a construi sistemul fiscal pentru a-i ajuta în primul rând pe cei vulnerabili”, scrie Adrian Câciu.

Guvernul Ciucă se reunește într-o şedinţă pentru a adopta rectificarea bugetară

Așadar, în aceste momente, Guvernul condus de Nicolae Ciucă se reunește pentru a aproba mai multe OUG-uri. Vorbim despre rectificarea bugetară dar şi de declararea zilei de 29 noiembrie ca fiind zi liberă de la stat sau prelungirea stării de alertă pe teritoriul României:

„În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar la finele anului 2021 urmează a fi dezbătute în şedinţa de Guvern de mâine şi, după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat şi unde ne găsim cu ceea ce înseamnă asigurarea resurselor financiare. Ceea ce vă pot spune, în schimb, este că nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor”, a declarat Nicolae Ciucă după primirea votului de încredere din partea Parlamentului.

 

Adauga un comentariu