Local

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a prezentat la Iaşi scenariile pentru începerea anului şcolar

Publicat: 13 iul. 2020
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a prezentat la Iaşi scenariile pentru începerea anului şcolar
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a prezentat la Iaşi scenariile pentru începerea anului şcolar

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie a vorbit, într-o vizită oficială la Iaşi despre scenariile pentru începerea anului şcolar. Aceasta a explicat că la momentul de faţă sunt mai multe scenarii care se iau în calcul.

Ministrul Educaţiei a prezentat la Iaşi scenariile pentru începerea anului şcolar

Într-o declaraţie de presă la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ), ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie a explicat că pentru începerea noului an şcolar 2020-2021, s-au luat în calcul mai multe scenarii:

”Legat de începerea noului an şcolar 2020-2021, am analizat modalităţile de redeschidere a unităţilor de învăţământ cu ai noştri colegi, inclusiv din Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Astfel, scenariile de reluare a cursurilor, ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi a evoluţiei epidemiologice. Din ce vedem acum, lucrurile nu evoluează înspre bine. Pentru a nu se înţelege greşit, la acest moment sunt mai multe scenarii. Unul dintre ele este ca o parte dintre elevi să vină la şcoală, în timp ce ceilalţi vor sta acasă şi vor derula activitatea online. Apoi, prin rotaţie, cei care au învăţat online vor veni la şcoală, iar cei care au învăţat în mod fizic, se vor întoarce acasă. Repet, acum se lucrează la toate scenariile posibile. ” a menţionat Anisie.

Ministrul Educaţiei Cercetării, Monica Anisie se va întâlni cu profesoara care a solicitat tablete pentru elevi

Aflată în vizită în Iaşi, Monica Anisie a afirmat că, după conferinţa de presă, va pleca spre localitatea Ţibana pentru a vorbi despre solicitările doamnei Ioana Diaconu, cadru didactic la Școala Profesională de Industrie Alimentară din Ţibana în legătură cu tabletele pentru elevii liceului la care preda, Monica Anisie a explicat că ministerul a pregătit 100 de tablete care vor fi date copiilor din unitatea de învăţământ respectivă.

”Pe lângă întâlnirea pe care am avut la sediul ISJ Iaasi, am venit şi pentru a merge la o doamnă profesoară de la Liceul de Industrie Alimentară din localitatea Ţibana care a postat pe o reţea de socializare faptul că elevii dumneai nu aveau dispozitive pentru a desfăşura activitatea educaţionala online. Vorbim de 100 de tablete pe care le vom trimite acolo”

Pe de altă parte, astăzi, Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie a avut o întrevedere cu întreaga echipă ISJ Iaşi. Cu acest prilej a ţinut să îi felicite pe toţi profesorii şi elevii din judeţul Iaşi pentru rezultatele de la Examenele Naţionale. Poziția oficială a Inspectoratului Școlar Județean poate fi consultată AICI!

Un alt aspect a ţinut de faptul că, la Iaşi, este singurul centru de admitere în unităţi de învăţământ preuniversitar din România pentru elevii din Rep. Moldova. În final, Anisie, a punctat faptul că în toată ţara merge şi are întâlniri de lucru tocmai pentru că infrastructura, curriculumului şi resursele de care dispune sistemul pot fi pregătite pentru noul an şcolar.

Monica Anisie se afla, în aceste momente, într-o vizită oficială în judeţul Iaşi. Aceasta a venit alături de ministrul Mediului, Costel Alexe, prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoras, la sediul IȘJ Iași unde a avut o întrevedere cu șefa IȘJ Iași, prof. dr. Genoveva Fărcaş. În cadrul întâlnirii, oficialii au abordat mai multe teme printre care şi detaliile legate de titularizări dar şi despre situaţia învăţământului ieşean şi rezultatele obţinute de elevi la probelele naţionale.

 

Comentarii
  • E bine asa, decât sa mai duc copiii la grădiniță și la școală, sa modernizeze câte o clasa pe an, mai bine le pun lecții online, dar din UK sau USA, ca la în limba romana nu exista decât vlogguri și manele… Sa închidă școlile permanent ca oricum nici bani de creta nu exista în scoli…

  • Pai daca au marit numarul de elevi in clasa pentru a face economii la salariile profesorilor acum cauta solutii pentru a gestiona situatia. Daca tot a venit ministra „educata” sa le mai schimbe pe fufele din ISJ ca s-au c-am ramolit (ex: Alla Apopei, Farcas, Caradan, Leonties si multe altele care au luat destule cadouri de la profesori). De asemenea, cum au primit fiecare medic de familie laptop + imprimanta + cititor de card + salarii mari la fel sa investeasca si in educatie pentru a asigura o buna desfasurare a orelor on-line. Sa de-a la fiecare profesor un laptop si la copii sa le de-a cate o tableta si sa reduca numarul de elevi din clasa la 18, nu 40 cati sunt acuma.
    Deasemenea sa declare ilegalitatea concursurilor de admitere in clasa a 5 la mare parte din licee ca sa nu mai fie atata presiune pe elevi.

Adauga un comentariu