Actualitate

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a anunțat în ce condiții se redeschid școlile – LIVE TEXT, DOCUMENT

Publicat: 05 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Educației Sorin Mihai Cîmpeanu a anunțat în ce condiții se redeschid școlile - LIVE TEXT DOCUMENT
Ministrul educației își nuanțează declarația și anunță că universitățile care nu pot să-și înceapă cursurile 100% fizic de mâine, 9 martie 2022, pot să organizeze în continuare orele online

Ministrul Educației, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, face în aceste momente declarații de presă cu privire la condițiile impuse pentru redeschiderea școlilor de luni. Acesta a declarat faptul că elevii vor avea cu o teză mai puțin. De altfel, ministrul a precizat că mediile elevilor pot fi încheiate și în semestrul al doilea.

În legătură cu întoarcerea elevilor în școli, Sorin Cîmpeanu susține că vineri va fi semnat ordinul comun pentru a avea timp ca toate școlile să ia decizia de a stabili începerea școlilor pe data de 8 noiembrie 2021.

HOTĂRÂREA nr. 99 din 05.11.2021 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei de COVID-19, adoptată de CNSU poate fi consultată AICI!

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a decis eliminarea unei teze din programa elevilor

Conform declarațiilor făcute de ministrul Educației, elevii vor da cu o teză mai puțin. Altfel spus, elevii vor susține doar 3 teze. Pe de altă parte, mediiile elevilor vor putea fi încheiate până la sfârșitul semestrului al doilea:

Am semnat și am trimit la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru care reglementeaă structura anului şcolar. Se micşorează numărul de note necesat încheierii mediei. În situaţia în care apar situaţii speciale, mediile vor putea fi încheiate după revenirea elevului la scoală, chiar dacă revine în al doilea trimestru.

Am transmis lista tezelor din acest an. Elevii din liceu şi gimnaziu vor avea o teză mai puţin, de la 4 teze vor susţine 3. Acestea sunt precizările în plan educațional. Ordinile au fost semnate, au fost transmise la publicare.

Școala va începe pe data de 8 noiembrie 2021, susține Sorin Cîmpeanu

Un al treilea ordin care urmează a fi semnat și publicat în Monitorul Oficial se referă la începerea școlilor. Acolo unde există o rată de vaccinare mai mare de 60%, școala va începe în format fizic. Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că dacă există cazuri de COVID-19 în școli, regulile anterioare rămân valabile și se poate ajunge la predarea în sistem online:

Cel de-al treilea ordin este pregătit pentru semnare, se referă la începutul şcolii pe 8 noiembrie. Mă refer la sistemul de învăţământ de stat. Este în curs de derulare o şedinţă prin care se propune modificare ordinului de ministru în acest sens. Va fi validat la CNSU şi va fi semnat de cei doi miniştri. Pe parcursul acestei zile să poată exista şedinţe de Consiliu de Administrație prin care se poate lua decizia ca de luni să înceapă şcoala.

Rata de vaccinare din fiecare școală va fi disponibilă pe fiecare site al IȘJ. Se va actualiza rata de vaccinare din școlile din România. Aceste lucruri vor fi actualizate săptămânal în fiecare zi de vineri. În momentul în care se va depăşi pragul de 60%, unitatea şcolară va intra în regim de prezență fizică. Dacă apar cazuri de infectare în şcoli rămân în vigoare celelalte măsuri. Toate aceste reguli pot fi aplicate din două motive:
Avem disponibile rata de vaccinare, lucru care nu se regăseşte în niciun domeniu. Le mulţumesc celor care au înţeles.
La nivel de învăţământ avem peste 70% persoane vaccinate, mă refer și la personalul nedidactic. Am luat în vedere rata de vaccinare la tot personalul pentru că elevii interacţionează şi cu alte persoane în afară de profesori.

În trecut, ministrul a transmis și modalitatea prin care vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanță

Adauga un comentariu