Actualitate

Ministrul Lucian Bode trimite Corpul de Control, după situaţia de la Secţia 4 de Poliţie din Timişoara

Publicat: 18 ian. 2021
O autospecială de Poliţie pe timp de noapte
Șeful Secției 4 Poliție din Timișoara și-a dat demisia. Lucian Bode trimite Corpul de Control

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a declarat faptul că a dispus efectuarea unor verificări de către Corpul de Control al Ministrului cu privire la situația existentă la nivelul Secției 4 de Poliție din Timișoara.

Conducerea Ministerului dorește clarificarea urgentă a acestei situații, precizând necesitatea menținerii unui climat de muncă adecvat, care să permită personalului îndeplinirea cu profesionalism a atribuțiilor de serviciu.

Reamintim faptul că, după ce Europolul a făcut publice mai multe mesaje în care șeful Secției 4 folosește un limbaj neadecvat, acesta a demisionat din funcție.

„Ofițerul de poliție și-a dat demisia din funcția de șef al Secţiei de Poliție, continuându-și activitatea pe o funcție de execuție din cadrul I.P.J Timiș. Totodată Inspectorul Șef a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern în vederea analizării situației de fapt. În funcție de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse măsuri în consecință”, a anunțat IPJ Timiș.

Șeful Secției 4 Poliție din Timișoara şi-a dat demisia. Ce acuzaţii i s-au dus

Sindicatul Europol a făcut publice mai multe mesaje în care șeful Secției 4 utiliza un limbaj necorespunzător și își amenință subordonații cu violența fizică. Acesta şi-a dat demisia din funcție. Ofițerul a renunțat la funcția de șef al secției de Poliție și va ocupa o poziție de execuție în cadrul IPJ Timiș.

„Un şef din IPJ Timiş îşi tratează subalternii similar cu modul în care erau trataţi deţinuţii politic pe vremea comunismului. Ameninţările, hartuirile şi chiar violenţă sunt nelipsite din comportamentul şi limbajul acestui individ abject, pe numele său Popa Ilie Alin, comisar de poliţie, care este şeful Secţiei 4 Poliţie din Timişoara”, a transmis Europol.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș au precizat faptul că polițistul a demisionat din funcția de șef al secției de Poliție, iar conducerea inspectoratului a declanșat o anchetă.

„Ofițerul de poliție și-a dat demisia din funcția de șef al Secţiei de Poliție,continuându-și activitatea pe o funcție de execuție din cadrul I.P.J Timiș. Totodată Inspectorul Șef a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern în vederea analizării situației de fapt. În funcție de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse măsuri în consecință”, a anunțat IPJ Timiș.

Fostul şef al secției de Poliție obișnuia să se poarte urât cu subalternii

Conform unor capturi de ecran de pe grupurile interne de comunicare, șeful comunica într-o modalitate extrem de urâtă cu polițiștii, îi amenință și îi hărțuia. Potrivit capturilor, în discuții sunt utilizate numeroase amenințări precum „te bat de vorbești singur pe stradă”, „te încing cu bătaia” și „pornește dracului rampele”.

„Amenințările, hărțuirile și chiar violența sunt nelipsite din comportamentul și limbajul acestui individ abject, pe numele său Popa Ilie Alin, comisar de poliție, care este șeful Secției 4 Poliție din Timișoara. Efectiv am rămas consternați când am intrat în posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Secției 4 Poliție și ne întrebăm, cu groază, în ce mod li se adresează oare în particular polițiștilor, dacă pe un grup are un asemenea tupeu de golan”, au scris, pe Facebook, sindicaliștii.

Mai multe comentarii la postarea de pe rețeaua de socializare îi acuză, însă, pe sindicaliști că au trunchiat mesajul pentru a-și favoriza propriul punctul de vedere, conversația fiind de fapt una mai lungă.

Comentarii
  • Sa trimita si la iasi. La posturile de politie fac ce vor, la Domnita intra golanii in casa peste oameni si-i bat, o golanca de la Garbesti plateste batausi sa schingiuiasca lumea si sunt bine merci in libertate si umbla inarmati prin sat. Politia nani!

Adauga un comentariu