Actualitate

Ministrul Luminița Odobescu, discuții cu omologul său din Qatar despre situaţia de securitate din Israel şi Fâşia Gaza

Publicat: 28 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Luminița Odobescu discuții cu omologul său din Qatar despre situaţia de securitate din Israel şi Fâşia Gaza
Cei doi oficiali au subliniat necesitatea unor eforturi conjugate pentru asigurarea furnizării de sprijin umanitar pentru populaţia din Fâşia Gaza

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut, sâmbătă, o discuţie la telefon cu prim-ministrul şi ministrul Afacerilor Externe din Qatar, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani, cu care a schimbat opinii cu privire la situaţia de securitate din Israel şi Fâşia Gaza, informează MAE.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, cei doi oficiali au subliniat necesitatea unor eforturi conjugate pentru asigurarea furnizării de sprijin umanitar pentru populaţia din Fâşia Gaza, eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor ostaticilor din enclavă. De asemenea, interlocutorii au discutat şi despre necesitatea prevenirii riscului de contagiune regională.

În acest context, ministrul român a transmis aprecieri faţă de eforturile diplomatice ale statului Qatar pentru ameliorarea situaţiei umanitare, menţionând, de asemenea, sprijinul umanitar pe care România a decis să-l transmită, adaugă sursa citată.

Ministrul Odobescu a vorbit la telefon cu omologul britanic despre situaţia de securitate din Israel şi Fâşia Gaza

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut vineri o convorbire telefonică cu secretarul de stat pentru afaceri externe, Commonwealth şi dezvoltare al Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, James Cleverly, ocazie cu care cei doi oficiali au evaluat situaţia de securitate din Israel şi Fâşia Gaza, cu accent asupra necesităţii asigurării unei coordonări strânse cu scopul prevenirii riscului de contagiune în regiune.

Potrivit MAE, a fost subliniată importanţa continuării furnizării de sprijin umanitar pentru populaţia din Fâşia Gaza, precum şi eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor ostaticilor.

De asemenea, a fost reconfirmată necesitatea continuării sprijinului ferm pentru Ucraina în contextul războiului ilegal de agresiune al Federaţiei Ruse.

În context, ministrul român de Externe a exprimat aprecierea ţării noastre pentru participarea consistentă a Regatului Unit la eforturile de consolidare a Flancului Estic al NATO şi pentru cooperarea strânsă în plan securitar, precizează sursa citată.

Adauga un comentariu