Actualitate

Ministrul Marcel Vela a făcut anunțul: 124 de angajați MAI, infectați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore – VIDEO

Publicat: 27 oct. 2020
Marcel Vela, ministrul MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis, marţi, 27 octombrie 2020, faptul că în ultimele 24 de ore s-au infectat cu noul coronavirus nu mai puțin de 124 de angajaţi ai MAI, iar de la începutul pandemiei 4.117 s-au îmbolnăvit de COVID-19. Din nefericire, nouă persoane au decedat.

Ministrul Marcel Vela a precizat că va fi înfiinţat un centru de transfuzie cu plasmă autoimună în cadrul Spitalului „Gerota” al MAI.

Centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă

„În ultimele 24 de ore, la nivelul MAI s-au infectat 124 de colegi. Iar de la începutul pandemiei s-au înregistrat 4117 cazuri de infecţii şi 9 cazuri de decese (…) După campania de promovare inițiată de MAI legată de donarea de plasmă, în această a doua etapă vă anunţăm că vom crea un centru de recoltare sânge şi plasma autoimună urmând ca pe viitor în pasul 3 să creăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioţilor”, a declarat Marcel Vela, într-o conferinţă de presă comună cu chestor de poliție medic dr. Dinu Dragomir, împuternicit director al Direcției Medicale, și comisar-șef de poliție medic dr. Alida Moise, împuternicit director general al Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” București.

La nivelul Ministerului de Interne va fi înfiinţat un Centru de transfuzii de donare de sânge şi plasmă convalescentă, a anunţat marţi ministrul Marcel Vela. Acesta va funcţiona în cadrul spitalului Dimitrie Gerota din Bucureşti şi va fi condus de doi medici care au fost infectaţi cu COVID, dar s-au vindecat.

„Această măsură este cu atât mai necesară, având în vedere posibilităţile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru pacienţii grav bolnav, plasma donată de pacienţii care s-au vindecat de COVID poate reprezenta unica şansă la viaţă.”, a spus Vela în cadrul unei conferinţe de presă.

Unde se va afla centrul de transfuzii

Alături de ministru au stat şi medicii Alida Moise, directorul spitatului „Dimitrie Gerota” al MAI, şi Dinu Dragomir, directorul direcţiei medicale al aceluiaşi spital. Cei doi s-au infectat cu coronavirus, dar au reuşit să învingă boala, iar acum se vor ocupa de proiectul Centrului de transfuzii, a spus Marcel Vela.

Totodată, ministrul le-a mulţumit românilor care au donat plasmă convalescentă în cadrul campaniei „Donează plasmă pentru ca alţii să trăiască”.

Centrul de transfuzii de donare de sânge şi plasmă va funcţiuna în cadrul spitalului Dimitrie Gerota, care aparţine MAI.

„Vom avea posibilitatea să ne îmbunătăţim activitatea şi să răspundem cerinţelor, mai ales că în pandemie nu s-au mai putut organiza cunoscutele caravane pentru donarea de sânge, deşi donarea este foarte mare. În noul Centru vor putea dona atât civili, cât şi personal al MAI, dar beneficiarii vor fi toţi românii vare vor avea nevoie.”, a încheiat ministrul de interne.

 

 

Adauga un comentariu