Local

Ministrul Mediului, Costel Alexe, răspuns dur la adresa lui Marius Bodea şi Maricel Popa pentru atacul dintr-o fiţuică locală. Liderul PNL Iaşi îşi caută dreptatea în instanţă

Publicat: 27 iul. 2020
Ministrul Mediului Costel Alexe răspuns dur la adresa lui Marius Bodea şi Maricel Popa pentru atacul dintr-o fiţuică locală. Liderul PNL Iaşi îşi caută dreptatea în instanţă
Ministrul Mediului, Costel Alexe, răspuns dur la adresa lui Marius Bodea şi Maricel Popa pentru atacul dintr-o fiţuică locală

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a emis un drept la replică în urma unui articol apărut în fiţuica Reporter de Iaşi a bătăuşului Gabriel Gachi. Patronul fițuicii media a publicat un articol despre un domeniu al ministrului de la Sculeni, articol plătit de Marius Bodea şi Maricel Popa, contracandidaţii lui Costel Alexe la şefia judeţului Iaşi.

În Iaşi este recunoscut faptul că Gabriel Gachi linşează mediatic oameni politici şi dezvoltatori la comanda lui Marius Bodea şi Maricel Popa. În urma acestui material, ministrul Mediului a anunţat că-l va acţiona în judecată pe scandalagiu pentru denigrarea imaginii. De altfel, aşa ar trebui să facă toţi oamenii care sunt denigraţi gratuit de fiţuica lui Gabriel Gachi!

Marius Bodea şi Maricel Popa nu sunt în stare să facă o campanie curată şi lipsită de atacuri. Cei doi au bătut palma şi nu se atacă. Materialele publicate în fiţuica lui Gachi sunt mărturie asupra campaniei murdare pe care o practică. Nu trebuie uitat faptul că Bodea a făcut la fel şi în 2016 când a candidat la primărie, folosindu-se de banii Aeroportului Iaşi pentru a face o campanie denigratoare.

Drept la replică din partea ministrului Costel Alexe

„Într-o societate încremenită în pandemie, când fluxul de știri este acaparat de coronavirus, un titlu șoc și o poveste de ”senzație” pot salva situația, pot genera ratinguri, pot resuscita publicații în pragul falimentului și cariere politice în declin și pot servi unor interese meschine!

Din seria fabulațiilor care dau bine la public, dar fără strop de adevăr avem:  ”Secretul lui Alexe: tăieri de 35 milioane de euro la Bârnova.”, ”Alexe a ras o pădure în doar 2 zile”, ”Domnia lui Costel Alexe la Mediu: 26.000 hectare defrișate.

Pe cine a interesat că instanța s-a pronunțat definitiv că amenajamentul și lucrările de la Dobrovăț sunt legale și nu există fapte ce au încălcat legea în elaborarea și aplicarea acestui amenajament? Singurul care am avut de pierdut de pe urma acestei campanii furibunde sunt eu, ca ministru și ca ieșean!

”Domeniul”, averea, istoricul unui ministru, povești presărate cu picanterii, enigme inventate, insinuări fără fundament și conexiuni ce au loc doar în mintea bolnavă a unor oameni plătiți să facă rău, vor fi mereu subiecte ce fac deliciul publicului avid de senzațional.

Campanie de denigrare, lansată împotriva ministrului Mediului

De la preluarea mandatului de ministru și de la vehicularea numelui meu pe lista candidaților la Consiliul Județean Iași o campanie furibundă de denigrare a fost lansată împotriva mea, sute de articole și știri false, plătite în presa locală din Iași și împinse pe bani grei către media națională.

Înțeleg dimensiunea politică a funcției publice și pot înțelege că temele de atac trebuie livrate în baza unor contracte de publicitate, dar nu pot accepta ca familia mea să sufere, să fie atrasă în această luptă și nu voi tolera ca familia și cunoscuții mei să fie efectiv hărțuiți luni de zile pentru simplu motiv că îl cunosc pe Costel Alexe.

Niciodată nu am avut un stil de viață luxos, nu am epatat și nu am ținut paginile știrilor de scandal, nu am fost abonat al vieții mondene în general.

Ca om, ca deputat și ministru am rămas același om modest, am muncit pentru tot ceea ce am și da, sunt mândru de familia mea lărgită și de faptul că în ciuda unei copilării pline de neajunsuri, cu toții am absolvit o facultate, suntem pe picioarele noastre, ne-am întemeiat familii în Iași și am rămas uniți în jurul mamei noastre, care a crescut singură 5 copii și ne-a insuflat valori și principii sănătoase.

”Fabulosul” domeniu prezentat în articole este un fost grajd aflat într-o accentuată stare de degradare și o fostă clădire a administrativă, din care s-au furat până și sobele de teracotă, bucăți de acoperiș, tâmplăria de la geamuri, etc.

În ciuda recomandărilor a 2 evaluatori și a consultantului financiar, a fost achiziționat terenul și clădirile aflate într-o vizibilă stare de degradare în 2015, la a 2 a strigare a unei licitații publice, la care nu s-a prezentat nimeni, probabil de „valoros” ce era.

Atacuri la ministrul Costel Alexe în repetate rânduri

Aceeași publicație de scandal sublinia în 2018, ”Ghinionul în afaceri al lui Costel Alexe: fermier fără noroc și alte proiecte ratate” și nu îmi este rușine să recunosc că la 5 ani de la preluarea terenului nu s-a reușit concretizarea proiectului.

Asemenea multor afaceri la început de drum, s-a aplicat pentru finanțări, au fost respinse proiectele, au fost sistate lucrările luni de zile în lipsa capitalului și a forței de muncă.

Proprietatea a devenit pasiunea familiei, deși inițial era o paragină și cred în visul de a oferi Iașului și comunității, la doar 15 km de oraș, un farm park, o mică fermă agricolă, un bussiness în agroturism și o atracție pentru copii și tinerii care vor să vadă viața la firul ierbii.

De ani de zile economiile familiei, energia și truda familiei sunt direcționate către această pasiune.

Sumele sunt publice și transparente

Sumele sunt publice, transparente, la dispoziția oricui citește declarațiile de avere și interese.

Dacă eu sau familia mea am fi avut vreodată sau dacă cineva ar fi dispus de sumele vehiculate în articol, de sute de mii de euro, sau de 1 milion de euro, vă asigur că astăzi puteați vizita o afacere funcțională, dar din păcate domeniul prezentat cu mare fast reprezintă câteva alei pavate, o clădire finisată pe afară, o groapă și un fost grajd de animale reabilitat.

Cu fiecare ”episod” împachetat senzațional, fițuica lui Gabriel Gachi dovedește că este o publicație specializată pe linșaj mediatic ce acționează la comandă politică și trebuie să livreze finanțatorilor politici episoade săptămânale.

În lipsa oricăror realizări personale sau administrative, iată că banii publici virați de Marius Bodea și Maricel Popa către Gabriel Gachi și Reporter de Iași sunt folosiți exclusiv pentru a alimenta o amplă campanie de discreditare și denigrare a unui adversar politic incomod.

Pentru prejudiciile de imagine și campania agresivă de defăimare îmi rezerv dreptul de a acționa în instanță atât publicația, cât și editorialiștii care neîncetat construiesc subiecte de presă la adresa mea, iar toate despăgubirile obținute vor fi redirecționate către asociațiile de caritate din Iași.”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Președintele PNL Iași.
Adauga un comentariu