Actualitate

Ministrul Monica Anisie: „Avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum”

Publicat: 12 sept. 2020
Monica Anisie, cu mască de protecție, scrie
Peste 10.000 de părinți cer demisia ministrului Monica Anisie

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a precizat, sâmbătă, 12 septembrie 2020, faptul că avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, ci doar în cazul în care elevul lipsește de la școală suferind de o boală, iar apoi reintră în colectivitate.

“Ministerul Sănătății a trimis o adresă reprezentanților medicilor de familie, direcțiilor de sănătate publică ș.a.m.d., prin care a precizat clar care sunt documentele pe care le pot elibera în această perioadă. S-a spus în mod clar faptul că avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, pentru că numai la momentul în care copilul lipsește trei zile de la școală, suferind de o boală, poate reintra în colectivitate pe baza avizului epidemiologic.

De asemenea, adeverința medicală pe care trebuia să o prezinte un copil, dacă are anumite afecțiuni și dorește să-și continue învățarea în sistem online, această adeverință poate fi dată de către medicul de familie sau medicul curant”, a precizat ministrul Educației.

Anisie: Nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală

Ministrul Monica Anisie a ținut să menționeze că este foarte important ca părinții să știe că nu este obligatoriu să se prezinte în prima zi cu un aviz epidemiologic.

„Este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală. La fel și cu adeverința pentru educație fizică și sport. În prima lună de la începerea cursurilor pot prezenta această adeverință. Este o măsură pe care ministrul Sănătății a luat-o deja, a transmis-o deja si am transmis-o si noi în unitățile de învățământ, ca toată lumea să fie pregătită”, a spus Monica Anisie sâmbătă la B1TV.

Monica Anisie își recunoaște incompetența: „Fiindcă sunt sinceră, nu e bine!“

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie își recunoaște incompetența spunând că nu mai înţelege nimic din ceea ce se întâmplă în jurul său. Exasperată că nu poate să managerieze situația din învățământul românesc, Monica Anisie spune că orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală”. ”Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii”,își plânge de milă ministrul.

„Nu mai înţeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! Orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală! Oameni de bine, nu am ce zice! Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii! Aştept soluţii, dacă au! Faptul că mă opresc şi vorbesc cu oamenii nu e bine! Dacă nu vorbesc cu ei, (ceea ce nu mă caracterizează) iarăşi nu e bine! Orice aş face nu e bine! Şi cine spune asta? Cei fără de greşeală”, a scris Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook, adăugând că se simte tristă.

Ministrul Educţiei continuă într-o notă plângăcioasă și scrie că mulți „aruncă în ea cu piatra“, dar nu se uită în oglindă.

„Fiindcă sunt sinceră, nu e bine! Dar oare ce e bine în viziunea acestor oameni? Prin urmare, cred cu tărie că înainte de a arunca în oameni cu piatra, fiecare dintre noi ar trebui să se uite în oglindă!”, se lamentează Monica Anisie.

Vrea să se întoarcă la elevii ei!

Depășită total de situație, Monica Anisie scrie că îi este dor de elevii ei, care apreciază cu sinceritate ceea ce a făcut.

„Mi-e dor de sinceritatea şi bucuria din ochii copiilor mei, care apreciază cu sinceritate ceea ce am făcut, fac şi voi face întotdeauna! Atâta timp cât ei mă apreciază, iar părinţii lor sunt alături de mine, îmi dă încredere că va fi bine”, a mai scris Monica Anisie pe pagina ei de Facebook.

Comentarii
  • Noi nu avem nevoie de aviz epidemiologic. Noi nu avem nevoie de testări. În genere, noi nu avem nevoie de nimic, nici măcar de elevi și profesori. De luni, va începe marea comedie. S-o păzească Bunul Dumnezeu, fiindcă ea va răspunde de ceea ce se va întâmpla. Probabil că speră să poată pasa eventualele responsabilități, derivate din cele ce se vor întâmpla… Să vedem dacă o să și reușească.

  • Noi nu avem nevoie de aviz epidemiologic. Noi nu avem nevoie de testări. În genere, noi nu avem nevoie de nimic, nici măcar de elevi și profesori. De luni, va începe marea comedie. S-o păzească Bunul Dumnezeu, fiindcă ea va răspunde de ceea ce se va întâmpla. Probabil că speră să poată pasa eventualele responsabilități, derivate din cele ce se vor întâmpla… Să vedem dacă o să și reușească.

Adauga un comentariu