Actualitate

Ministrul Muncii anunță creșterea pensiilor și a pensiilor sociale. Totul depinde de încasările la buget

Publicat: 08 iul. 2020
ALT=
Ministrul Muncii anunță creșterea pensiilor și a pensiilor sociale

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță creșterea pensiilor și a pensiilor sociale în septembrie. Majorările se vor face în funcție de încasările la buget se va decide procentul. Violeta Alexandru nu spune însă nimic despre procentul cu care se va face creșterea sau dacă va respecta legea.

”Mesajul pe care vreau să îl transmit pensionarilor este că acest Guvern este responsabil, va fi o creștere a pensiilor, vom anunța o eventuală modificare a legii pensiilor, în sensul procentului de 40%, în baza unor analize privind încasările la buget.

Să nu se creadă că nu avem nicio înțelegere, nici nu se pune problema să nu avem (…) Au fost oameni care m-au sunat și au izbucnit pentru că nu aveau ce pune pe masa copiilor lor, mă refer la cei care nu mai aveau niciun salariu.”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii anunță creșterea pensiilor: Nimic despre procente!

În ceea ce privește majorarea punctului de pensie, Violeta Alexandru a precizat că acesta va crește cu siguranță din septembrie. Ministrul Muncii a evitat însă să pronunțe vreun procent, asta în condițiile în care legea spune clar că trebuie făcută o creștere cu 40%.

”Atât premierul, cât și ministrul de Finanțe au spus-o foarte clar, în momentul în care vom avea o evaluare a încasărilor la buget, vom și comunica și vom dezbate cu toate categoriile interesate. Suntem după o perioadă foarte grea”, a spus ministrul Muncii.

Ministrul a precizat că în toată această perioadă, nu a existat o zi în care să nu muncească de dimineața până noaptea, pentru a nu lăsa economia să se prăbușească.

Referitor la pensiile speciale și de serviciu, ministrul Muncii consideră că cei care au acum pensii marii au știut unde să acționeze exact în Parlament. Violeta Alexandru susținecă legile care asigură astfel de pensii au fost votate de aleșii poporului.

Nu mai vrea categorii de pensionari

Ministrul Muncii susține că nu ar trebui să existe categorii de pensionari care să fie pe o traptă superioară și precizează că cei cu statut special – magistrați, judecători, personal aviatic, diplomați etc. și-au asumat atunci când și-au ales meseria această constrângere, că trebuie să se limiteze doar la o singură profesie, specificând că acesta este unul dintre argumentele folosite de cei care susțin pensiile speciale. Violeta Alexandru consdieră că toate pensiile ar trebui calculate pe criteriul contributivității, cu excepția pensiilor militarilor, care sunt pensii de serviciu și au un regim special.

”Această societate trebuie să se așeze pe principii de corectiudine. Dacă dvs. ați muncit în fiecare zi, ați mers la serviciu, pe un salariu mai mic sau mai mare, pe măsura pregătirii și a responsabilității, și aveți o pensie într-un cuantum de 1.500 lei este profund injust ca un om care nu a contribuit cât dvs., din diverse motive – nu judec pe nimeni, să ajungă foarte aproape de pensia dvs. pentru că nu este corect.

Altminteri, ce încurajare a muncii pot să fac eu? Datoria mea este să apăr principiul corectitudii și vreau să spun că analizăm posibilitatea ca cei cu pensii sociale, de 704 RON, cel mai jos prag din acest moment, să gpsim o soluție pentru creșterea acestui cuantum!”, a mai spus Violeta Alexandru.

Comentarii
 • Cheltuielile si incasarile fac parte integranta din buget.Pe guvernanti ar trebui sa-i preocupe incasarile in primul rand,pentru ca, daca ai incasarile, poti face si cheltuielile.Ori ei spun ca o sa vedem cum vor fi incasarile,fara a mentiona ce intreprind pentru aceasta.Nu ploua cu incasari din cer si tu numai astepti sa le aduni.

 • Regret limbajul folosit,dar individa și șefii ei sunt idioți. Nu au infătat NIMIC din pățania Odiosului din 1989 ,a marelui corupt Dragnea,și a altor păcălici. Dau o pensie lunară (mai mult nu pot,mor fără medicamente) numai sa nu o mai văd acest specimen respingător. Și când te gândești ca este femeie,ca poate iubi,ca poate fi iubita,ca poate face copii,ca poate mângâia copii,etc.,etc,te intrebi cât mai durează blestemul romanilor cu aceasta clasa politica compusă din monștri? MONȘTRILOR și voi și cei care va aleg ! Ce mai contează ca furați banii pe care refuzații pensionarilor (voi și votanții voștri,mai ales votanții,ce veți deveni in scurt timp? Tot pensionari) nu e suficient un Covid,trebuie un hitler,himmler,Stalin,beria,și alți ucigași planetari. Măcar in ziua votului sa nu uitam. Eu unul promit,poate nu mor.

 • Dar salariile voastre uriașe și pensiile speciale, tot în funcție de încasări la buget vi le acordați ??? oare nu vă e rușine să veniți în fața țării cu asemenea declarații ??? pentru voi sunt bani iar pentru ceilalți, nu ???

 • Sunt de acord cu antevorbitorii mei !
  Pt voi sunt bani cu venituri nesimțite și pensii speciale , iar nouă ni se spune de fiecare dată să mai asteptam !!!
  Ce ?????
  Noi nu ne tratăm la anul , nu plătim facturile la anul , nu mâncăm la anul !!!!!
  De ce nu votați în parlament Legea 263/2010 , cea care prevedea creșterea în fiecare an la 01 ian cu rata inflației 100% plus jumătate din creșterea salariului mediu brut pe economie ?????
  Inflația e triplă față de acum un an , e în jur de 15% și pensiile au rămas calculate pe o inflație de cca 5% !!!!!
  Unde e ” coșul zilnic ” ???
  Duceți lupta de exterminare in masa împotriva pensionarilor ?????
  Măriți pensiile gradual .
  40% pt Tudorel Toader care a eliberat mii de criminali din penitenciare, înseamnă un plus de cca 30.000 leo/ lună pt el , la pensia cumulată de cca 72.000 lei / lună !!!!!!
  Mărirea punctului de pensie sau procentual , e facuta pt cei cu pensii mari și f mari .
  Unde e art. 16 Constituția României ???
  (1) Cetățenii sunt egali in fata legii și autorităților publice fără discriminare și fără privilegii.
  (2) Nimeni nu e mai presus de lege .
  Pt cine e făcut acest art. , de ce nu se respectă Constituția României ???

Adauga un comentariu