International

Ministrul rus al Apărării a dispărut. Serghei Șoigu nu a mai fost văzut de două săptămâni

Publicat: 24 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul rus al Apărării a dispărut. Serghei Șoigu nu a mai fost văzut de două săptămâni
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a fost văzut ultima dată în public pe data de 11 martie 2022

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării a dispărut. Oficialul nu a mai avut o intervenţie publica de aproximativ două săptămâni. Având în vedere că războiul din Ucraina se afla la cea de-a 29-a zi, iar Șoigu era responsabil de invazia declanşată de Rusia, s-au ridicat foarte multe semne de întrebare în ceea ce priveşte locul în care se afla rusul.

Reamintim faptul că un alt oficial al Rusiei a dispărut de la începutul lunii martie.

Ministrul rus al Apărării a dispărut. Profilul lui Serghei Șoigu nu a mai fost actualizat

Având în vedere faptul că operaţiunea militară din Ucraina continuă, Ministerul Apărării din Rusia ar trebui să raporteze frecvent situaţia de fapt. Însă, de pe data de 11 martie, atât profilul lui Serghei Șoigu şi site-ul Ministerului Apărării nu au mai fost actualizate.

Conform presei internaţionale, Agentstvo care este un post de știri rus de investigație independent care își propune să demaște corupția guvernamentală, a raportat pe reţeaua de socializare Telegram cum unul dintre cei mai apropiați aliați ai preşedintelui Vladimir Putin a apărut ultima dată la televiziunea de stat pe 11 martie.

De asemenea, în anturajul lui Serghei Şoigu se vehiculează că acesta nu ar avea o stare de sănătate bună din cauza unor probleme cardiace, a transmis o cunoştinţă a ministrului rus unor ziarişti ruşi, sub rezerva anonimatului.

De precizat faptul că forțele ruse au fost întâmpinate de o rezistență neașteptat de puternică din partea armatei ucrainene de când războiul a început pe data de 24 februarie. În acest context, Ministerul Apărării al Marii Britanii a menţionat că înaintarea Rusiei asupra capitalei Kiev dinspre nord-est a stagnat, deși bombardamentele continuă în alte părți ale țării.

Ministrul Serghei Șoigu apărea frecvent în mass-media înainte să dispară

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, înainte să fie dat dispărut era cunoscut după numeroasele apariții în mass-media pentru Kremlin și a contribuit într-o mare măsură la promovarea unei campanii de îmbunătățire a imaginii publice a Ministerului Apărării în momentul în care a fost pus la conducerea departamentului în anul 2012.

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare ucraineană, Oleksi Danilov, a ţinut să adauge că dispariția forțelor cheie de securitate ruse din sfera publică reliefează că structurile ruse investighează relațiile și îi găsesc pe cei responsabili pentru eșecurile din Ucraina.

Mai mulți generali ruși au fost dați dispăruți după ce a început războiul din Ucraina

De asemenea, secretarul Danilov a remarcat că în statul rus „nu numai Șoigu este dispărut, sunt mulți generali despre care nu se mai știe nimic”.

Acesta a mai spus că președintele rus Vladimir Putin a „distrus Federația Rusă” în cele două decenii de guvernare.

„Ceea ce se întâmplă astăzi este distrugerea Federației Ruse de către președintele lor. Nimeni nu i-a atins, s-au autodistrus în acești 22 de ani”, a spus Danilov.

Reamintim faptul că ucrainenii ar fi omorât încă un general rus, la jumătatea lunii martie. Până acum, Ucraina a declarat că a ucis patru generali, un număr neobișnuit de mare pentru astfel de ofițeri superiori. Publicaţia The Times a oferit câteva detalii despre generalul al cărui apel interceptat s-a spus că a dus la moartea sa, precizând că „ucrainenii au interceptat apelul unui general, l-au localizat geografic și i-au atacat locația, ucigându-l pe el și pe personalul său”. Precizăm că informația nu a fost verificată din surse independente.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a dispărut de pe data de 11 martie, iar cel mai probabil se vor continua căutările acestuia.

Adauga un comentariu