Actualitate

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, declarații despre scandalul efectelor vaccinului Covid – LIVE VIDEO

Publicat: 11 ian. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila declarații despre scandalul efectelor vaccinului Covid - LIVE VIDEO
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila face primele declarații privind publicarea raportului cu efectele adverse după vaccinarea anti-coronavirus.

„La 1000 de doze de vaccin a apărut o reacţie adversă, ceea ce nu este foarte grav. Cel mai important este că nu au fost înregistrate decese”, a spus ministrul Rafila.

Alexandru Rafila a precizat că personal la doza 3 de vaccin a simțit o durere în locul înțepăturii, dar nu a raportat ca reacție adversă: „O mică jenă dureroasă pentru mine nu a fost o problemă”.

Declarații despre scandalul efectelor vaccinului Covid

Miercuri, 11 ianuarie, mministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a ținut o conferință de presă la sediul Ministerului Sănătății.

„Reacțiile adverse post-vaccinare, post-imunizare sunt un eveniment care se înregistrează pentru toate tipurile de vaccinuri care există în Programul Naţional de Vaccinare sau în afara acestuia. Ele se raportează într-un sistem în care Agenția Naționala a Medicamentelor, se numeşte Sistemul de Farmacovigilenţă, a pus la punct la fel ca şi celelalte agenţii din Europa acest sistem nu doar pentru vaccinuri, pentru toate tipurile de medicamente. Iar ceea ce aţi văzut este un raport din data de 4, al INS din România care nu se referă doar la vaccinul împotriva infecţiei cu noul coronavirus, se referă la toate vaccinurile. La toate o să găsiţi informaţii legate de reacţii adverse post vaccinare.

Problema legată de efectele adverse post-vaccinare este următoarea: trebuie să fim corecţi, trebuie să fim transparenţi şi Ministerul de Sănătate Publică face acest lucru cu regularitate, la fel şi Ministerul Sănătăţii, întotdeauna există o balanţă în care pui beneficiile generate de vaccinare şi impactul acestor reacţii adverse post-imunizare. Ele există dintotdeauna şi vor exista cât timp se va face vaccinarea în general, important este că numărul celor, sau proporţia celor care sunt într-adevăr serioase să fie cât mai mică şi să nu ducă la invalidităţi, infirmităţi, sau decese. Astea sunt lucrurile foarte importante”, a precizat ministrul Alexandru Rafila.

Comentarii
  • ce ar spune d-nul rafila să fie el in pielea acelui caz dintr-o mie ? oricum cred că nici un ministru nu s-a vaccinat , cu atât mai puțin iohanis !

  • Și aia care nu au raportat efecte adverse în ce statistici apar? Sau aia cu tromboze care au și murit?
    Am avut vertij (nasol) la 1 săptămână după vaccin JJ. .. medicul de familie (deșteaptă rău ) zicea ca nu e de la vaccin, deși în prospect apare ca efect advers…. deci nu am raportat nicăieri. .. și am tot tratat câteva luni vertijul…

  • Eu am un an de zile de chin dupa JJ. Stari de rau, tiuit in urechi, spasme musculare, slabit 5 kg, așa că nu mai doresc la nimeni să mai treacă prin ce trec eu.

Adauga un comentariu