Actualitate

Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul interimar al Institutului Matei Balș din Capitală

Publicat: 22 feb. 2021
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu

Luni, 22 februarie, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a demis pe managerul interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București, Maria Nițescu.

Manager interimar va fi directorul medical, dr. Cătălin Apostolescu.

„Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public.

Ministrul Sănătății: „Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului”

Ministerul Sănătății a solicitat, în această dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” în timpul incendiului.

Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov.
La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30.

Vlad Voiculescu a cerut demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București, precum și comunicarea cu toate celelalte autorități implicate”, precizează Ministerul Sănătății, prin intermediul unui comunicat.

Vlad Voiculescu: „Au existat probleme cu căldura la Matei Balș”

La finalul lunii ianuarie 2021, Vlad Voiculescu a recunoscut că la Institutul „Matei Balș” au existat probleme cu asigurarea agentului termic, însă a subliniat că nu trebuie ca oamenii să aducă de acasă surse de încălzire. Acesta arată că Primăria Capitalei şi Termoenergetica pot rezolva problemele legate de furnizarea agentului termic şi transmite că ministerul se va implica alături de autorităţile locale.

„În Bucureşti există, într-adevăr, multe spitale vechi. E valabil pentru majoritatea covârşitoare a spitalelor din ţară. Există probleme cu căldura, sau au existat, cel puţin, ştim că şi la Matei Balş au existat, la un moment dat şi ştim că oamenii şi-au adus de acasă ce au avut. Lucrul ăsta nu are voie să se întâmple. Este o chestiune pe care o poate rezolva Primăria, respectiv Termoenergetica, în Bucureşti şi e o chestiune pe care spitalele sunt încurajate să lucreze împreună cu autorităţile publice locale. Noi vom face partea noastră, acolo unde ni se va cere să intervenim pe lângă cu autorităţile publice locale, pe care puteţi fi siguri că o vom face”, a afirmat Vlad Voiculescu sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă.

Comentarii
  • Pe scurt : un politruc fara pregatire medicala (Voiculescu) demite un medic primar, director de spital, pentru un incident a cauri cauza nu are legatura cu spitalul.
    Nu a fost vina directorului spitalului ca regia de termoficare livra agent termic sub parametri. Nu a fost vina directorului spitalului ca ministerul nu a dat bani pentru refacerea instalatiilor electrice.

    Daca nu stiati : Voiculescu, care habar n-are, si-a angajat in minister 31 de consilieri proveniti din oengeurile lui.

Adauga un comentariu