Actualitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit despre posibilitatea introducerii restricţiilor pe timp de noapte

Publicat: 27 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit despre posibilitatea introducerii restricţiilor pe timp de noapte
Ministrul Nelu Tătaru nu consideră că un lockdown ar fi eficient

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a vorbit, în direct la o televiziune, despre posibilitatea introducerii restricţiilor pe timp de noapte. Ministrul a vorbit şi despre restricţiile pe care unele localităţi le impun şi despre transmiterea comunitară a COVID-19.

Nelu Tătaru considera că măsurile adoptate de localităţi ar trebui să rămână în vigoare pentru o perioadă. După ce, oficialii vor vedea o scădere consistenţă a numărului de infectări, restricţiile ar putea fi ridicate.

Nelu Tătaru consideră că restricţiile impuse local se vor dovedi eficiente

Ministrul Sănătăţii este de părere că populaţia trebuie să înveţe ceva din această pandemiei, iar restricţiile impuse la nivel local se pot dovedi eficiente. Nelu Tătaru este de părere că reperere luate în calcul atunci când vorbim de relaxarea unor reglementări ar trebui să fie perioada din iunie, perioadă în care în România erau 140 de cazuri pe zi:

„Cred că ar trebui să învățăm ceva sau să ne amintim. Restricțiile pe care le impunem local, în fiecare comunitate unde avem o transmitere accentuată, sunt măsuri care ar trebui să rămână și pentru o perioadă de după, când vedem că avem o scădere a numărului de cazuri. Haideți să ne amintim că noi am avut o scurtă perioadă de număr de cazuri mici, 1-8 iunie, 120-140 de cazuri.

Din punctul meu de vedere, sunt niște repere pe care trebuie să le avem. Demonstrația pe care am făcut-o atât noi, cât și organizațiile internaționale este faptul că portul unei măști, o distanțare și un dezinfectant pot scădea numărul de infectări. Nu spune nimeni că îl putem opri la 0. Uitați-vă ce înseamnă raportări în niște țări care au trecut în valul 2, în vreme ce noi mergem pe un val 1 prelungit și cred că o să-l lipim și cu influențe din valul 2 din celelalte țări.

Pandemia nu se tranşează la spital

Ministrul este de părere că pandemia trebuie prevenită, nicidecum tratată. Sistemul medical se afla la un pas de colaps, mai ales din cauza faptului că, în aceste momente, se simte o oboseală accentuată a medicilor care lucrează de 8 luni.

Această pandemie nu se tranșează în spital, în pre-spital. Sistemul medical va primi tot ce vine din teritoriu, dar ne întindem în acest moment. Suntem aceiași oameni de opt luni de zile. Mărim numărul de paturi, fac deplasările în țară, asigur o rezervă pentru tot ce înseamnă cazurile care vor veni, asigurăm rezerve”, a declarat Nelu Tătaru la B1Tv.

Nelu Tătaru considera că restricţiile pe timp de noapte ar reprezenta o soluţie

În altă ordine de idei, ministrul Nelu Tătaru este de părere că nu ar trebui să se ajungă, din nou, la un lockdown. Totuşi, ideea de restricţie de noapte s-ar putea dovedi o măsură aplicabila de către autorităţile române. Totuşi, este de menţionat că ministrul nu considera nici aceasta măsura una foarte eficientă în contextul în care populaţia încalca regulile ziua:

„Nu cred că ar trebui să ne gândim la un lockdown, doar o închidere de noapte. Nu cred că trebuie să ne întoarcem la a închide total. Suntem într-o situație în care avem niște reguli în desfășurare a tuturor activităților și pe care ar trebui să le respectăm. Aici este problema. Eu nu văd de ce am închide noaptea dacă lucrurile nu sunt respectate ziua”.

Adauga un comentariu