Actualitate

Ministrul Sorin Cîmpeanu ameninţă cu demisia dacă MEC nu primeşte bani. Cum se vor da examenele

Publicat: 06 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sorin Cîmpeanu ameninţă cu demisia dacă MEC nu primeşte bani. Cum se vor da examenele
Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației şi Cercetării

Anumite schimbări la examenele naționale vor fi făcute, a afirmat ministrul educației, Sorin Câmpeanu. De asemenea, oficialul a anunţat că-şi va înainta demisia în cazul în care MEC nu primeşte suficienţi bani.

Acestea ar urma să compenseze „deficitele” apărute ca urmare a învățământului online și vor fi luate în calcul în situația în care nu se poate reveni la învățământul clasic.

„Este esenţial” să existe predictibilitate în cazul examenelor naţionale, a atras atenția Sorin Cîmpeanu.

„Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate. (…) Dacă nu se va putea – nu vreau să iau în considerare că probabil acest scenariu – să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens” a declarat ministrul educației.

Sorin Cîmpeanu, noul ministru al Educației, a avertizat că își va da demisia

Sorin Cîmpeanu a anunţat că îşi va da demisia dacă nu va primi suficienţi bani de la bugetul de stat pentru Educaţie.

„Dacă nu vom avea o creştere a bugetului Ministerului Educaţiei, destinat educaţiei în valoare absolută, o creştere cât de mică, dacă vom avea scădere, voi lăsa locul altuia care ştie să rezolve problemele din Educaţie fără resurse financiare pentru că eu am declarat că nu ştiu să le rezolv altfel. Creşterea de buget trebuie să acopere sumele necesare pentru organizarea acțiunilor remediale în ansamblul lor, incluzând şi soluţia şcolilor de vară. Trebuie să acopere creşterea costului standard per elev destinat cheltuielilor materiale, care a crescut, în ultimii patru ani, de la 321 de lei per elev, la 387 de lei per elev – o creștere nesemnificativă. (…) Este o prioritate să asigurăm banii pentru bursele elevilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

 

Adauga un comentariu