National

Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: „Doar în cazul apariției unor simptome”

Publicat: 04 aug. 2021
Sorin Cîmpeanu îmbrăcat în costum bleumarin
Sorin Mihai Cîmpeanu este un politician român, ministru al Educației în Guvernul Florin Cîțu, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta și prim-ministru interimar pentru 12 zile în noiembrie 2015.

Ministrul Educației a explicat miercuri, la B1 TV, că există un număr de 5.000 de teste pentru COVID-19, disponibile la nivelul fiecărui județ, disponibile pentru testare elevilor și a personalului didactic, în cazul în care este necesar.

„Au fost peste 1.300.000 de teste, distribuite pentru a fi folosite în școli (…) Din aceste teste au fost folosite 2%, un procent nesemnificativ. Pentru a nu bloca utilizarea acestor teste, am agreat împreună cu cei care răspund de această acțiune, să rămână la nivelul fiecărui județ un număr de cel puțin 5.000 de teste, cu speranța că vor fi folosite în școli. Dacă vor fi folosite în școli, se va reîntregi acest stoc”, a explicat ministrul Cîmpeanu.

Întrebat dacă testele vor fi folosite în momentul în care apar suspiciuni cu privire la existența unor persoane infectate cu SARS-CoV-2, ministrul Cîmpeanu a precizat: „În momentul de față există varianta testării tuturor elevilor și personalului didactic care prezintă simptome (…) Doar în cazul apariției unor simptome. Cu privire la aceste teste rapide non-invazive, înțeleg că ele încă nu sunt omologate, deci nu sunt recunoscute, deci chiar dacă le-am folosi, ele ar trebui să fie validate de un test PCR.

La nivelul fiecărui județ există, cum am spus, 5.000 de teste care vor putea fi folosite dacă va exista dorința, iar stocurile vor fi refăcute”.

Adauga un comentariu