Razboi în Ucraina

Ministrul ucrainean de Externe nu crede că negocierile de pace cu Rusia se vor încheia prea curând

Publicat: 01 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul ucrainean de Externe nu crede că negocierile de pace cu Rusia se vor încheia prea curând
Dmitro Kuleba a lansat un apel către NATO pentru a furniza echipamente militare şi muniţie Ucrainei

Negocierile de pace nu se vor încheia prea curând. Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba, a afirmat joi, 31 martie, că nu vede vreun motiv care să arate ca războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei se va putea încheia în câteva zile.

Dmitro Kuleba a lansat un apel către NATO pentru a furniza echipamente militare şi muniţie Ucrainei.

negocierile de pace nu se vor încheia prea curând, colaj Dmitro Kuleba si reprezentantii Rusiei si Ucrainei in timpul negocierilor de pace de la Instanbul
Dmitro Kuleba precizat că, în calitate de diplomat, crede în negocieri şi a remarcat că la recenta rundă de discuţii de la Istanbul s-a constatat „o schimbare clară de ton” din partea delegaţiei ruse

Negocierile de pace cu Rusia nu se vor încheia prea curând

Negocierile de pace nu se vor încheia prea curând. Ministrul ucrainean Kuleba a adus acest comentariu într-un interviu acordat postului polonez de ştiri TVN24. El a precizat că, în calitate de diplomat, crede în negocieri şi a remarcat că la recenta rundă de discuţii de la Istanbul s-a constatat „o schimbare clară de ton” din partea delegaţiei ruse.

În acelaşi timp, ministrul de externe Dmitro Kuleba a menţionat că, deşi Rusia ”şi-a retras unele unităţi şi echipamente din nordul Ucrainei”, mai multe oraşe ucrainene continuă să fie bombardate, iar ”ruşii declară deschis că plănuiesc o ofensivă pe scară largă în regiunea Donbas”.

Dmitro Kuleba a lansat un apel către NATO să ”arate voinţă politică” şi să furnizeze echipamente militare şi muniţie Ucrainei, reafirmând că ucrainenii ar fi dispuşi să ia în considerare un statut neutru cu condiţia existenţei unor ”garanţii şi mecanisme de securitate reale” din partea unui număr suficient de ţări. Însuşirea acestui statut de neutralitate ar însemna că Ucraina nu ar adera la NATO, dar ţara rămâne hotărâtă să devină membră a Uniunii Europene.

Totodată, Kuleba a menţionat că preşedintele francez Emmanuel Macron împreună cu cancelarul german Olaf Scholz ar putea avea în continuare convorbiri cu preşedintele rus Vladimir Putin „pentru a încerca să pună capăt războiului şi suferinţei”. Acestea fiind spuse, şeful diplomaţiei de la Kiev a mai adăugat ca nici un acord nu va putea fi convenit în numele Ucrainei şi mai ales, pe la spatele ei.

negocierile de pace nu se vor încheia prea curând, colaj presedintele rus Vladimir Putin si presedintele ucrainean Volodimir Zelenski
Însuşirea acestui statut de neutralitate ar însemna că Ucraina nu ar adera la NATO, dar ţara rămâne hotărâtă să devină membră a Uniunii Europene

Două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de petrol din Belgorod

Guvernatorul oraşului rus Belgorod a acuzat elicopterele militare ucrainene că au atacat depozitul de petrol, în urma căruia ar fi izbucnit un incendiu. Guvernatorul Gladkov a declarat, vineri dimineaţă, 1 aprilie, pe retelele de socializare, că incendiul a fost cauzat în urma loviturilor a două elicoptere ucrainene.

În urma loviturilor aeriene asupra depozitului de petrol din Belgorod, a izbucnit un incendiu. Locuitorii străzilor din apropiere au fost evacuaţi în timp ce pompierii încearcă să stingă incendiul.

Într-o altă ordine de idei, șeful statului ucrainean a declarat că forţele armatei ruse au trecut deja peste etapa în care ucideau pentru a stârni teroare şi au trecut la distrugeri în masă doar pentru proria plăcere, luând aceste atrocităţi ca pe un sport.

Volodimir Zelenski a menționat că până în acest moment, au fost ucişi sute de copii și mii de bărbaţi şi femei, au reuşit să distrugă şi să ardă zeci de case, oraşe şi sate. Ba mai mult chiar, soldaţii ruşi au violat femei în zonele ocupate şi au furat tot ce le-a ieșit în cale.

„Nici măcar nu ucid pentru a obține vreun succes militar, nici pentru a semăna teroare, au început să ucidă din faptul că pentru ei este ca divertismentul, divertismentul pentru oamenii care au oricâte arme doresc și nici un factor de descurajare”, a subliniat Zelenski într-o alocuțiune adresată Parlamentului Regatului Țărilor de Jos.

Reamintim, șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba a declarat că negocierile de pace nu se vor încheia prea curând.

negocierile de pace nu se vor încheia prea curând, reprezentantii Rusiei si Ucrainei in timpul negocierilor de pace de la Instanbul
şeful diplomaţiei de la Kiev a mai adăugat ca nici un acord nu va putea fi convenit în numele Ucrainei şi mai ales, pe la spatele ei
Adauga un comentariu