Cancan

Mioara Roman, diagnosticată cu Parkinson și internată la azil, are o datorie de 300.000 de euro la RA-APPS. De ce trebuie să plătească această sumă colosală

Publicat: 07 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mioara Roman diagnosticată cu Parkinson și internată la azil are o datorie de 300.000 de euro la RA-APPS. De ce trebuie să plătească această sumă colosală
Mioara Roman are poprire pe pensie, deși e internată în azil, bolnavă de Parkinson

Mioara Roman, mama Oanei și a Catincăi Roman, are poprire pe jumătate din pensie, deși e diagnosticată cu Parkinson și internată în azil. Oana Roman și Catinca Roman au oferit detalii despre această situație.

Mioara Roman are restanțe la plata chiriei și întreținerii vilei de protocol, în care a locuit pe vremea când Petre Roman era premierul României.

De ce are Mioara Roman are poprire pe pensie, deși e internată în azil, bolnavă de Parkinson

Oana Roman a afirmat că mama ei, Mioara Roman, deși este diagnosticată cu Parkinson și aflată sub stricta îngrijire medicală, într-o clinică privată, are poprire pe pensie, pentru uriașa restanță, înregistrată la RA-APPS, din perioada în care a locuit într-o vilă de protocol, în valoare de 300.000 de euro.

‘Mama are și acum poprire ½ din pensie, restanța totală fiind de 300.000 de euro’, a declarat Oana Roman, pentru Playtech.

Oana Roman și sora ei, Catinca, se pare că se află în pericolul de a pierde și moștenirea lăsată de mătușa lor. RA-APPS le-a invitat la tribunal, în contul datoriei Mioarei Roman:

‘Cu privire la moștenirea primită de la mătușa mea, momentan sunt înregistrate pe rolul instanțelor de judecată mai multe dosare, unele nesoluționate definitiv, încă, dar am speranța la o soluționare favorabilă’, ne-a mai declarat Oana Roman, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Ce spune avocata familiei

Oana Roman a pus la dispoziție, potrivit informațiilor primite de la avocata familiei, Strinu Simion Mihaela, și câteva detalii din dosarele proceselor cu RA-APPS.

„Dosar nr. 27366/300/2017, soluționat definitiv la Tribunalul București, prin respingerea apelului formulat de către RA-APPS. Obiect: succesiune partaj succesoral. Inițial, dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sector 2, iar în urma judecării cauzei, instanța a pronunțat următoarea soluție, pe scurt: Admite, în parte, acțiunea formulată de reclamanta Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, în contradictoriu cu pârâții Roman Mioara Iulia, Roman Elisei Ioana Sabina, Zilahy Catinca Maria și Georgescu Ion Vladimir. Constată deschisă succesiunea defunctei Georgescu Rodica Lenuța.

Constată că masa succesorală rămasă de pe urma defunctei Georgescu Rodica Lenuța se compune din: imobil teren situat în orașul…, str…., nr…jud….,…cu 1350 mp și construcție Cl edificată pe acesta, în suprafață de 173 mp și sumele de bani, deținute de către defunctă, la data decesului, în contul deschis de către aceasta la….Constată calitatea de legatari universali a pârâtelor Roman Elisei Ioana Sabina și Zilahy Catinca Maria, în baza testamentului autentificat sub nr. 1814, din data de 30.06.2016, de către Societatea Profesională Notarială Mone Gabriela Olga, Andrei Aurel Jean și Asociații, cu o cotă de I, fiecare din masa succesorală. Respinge, în rest, cererea ca neîntemeiată. Cu drept de a formula cerere de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 2 București. Apelul a fost soluționat la data de 27.11.2020 de către Tribunalul București, fiind dată următoarea soluție, pe scurt: respinge apelul, ca nefondat. Obligă apelanta-reclamantă să plătească intimatei Roman Elisei Ioana Sabina suma de 1000 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată reprezentând onorariul avocațial stabilit cu aplicarea art. 451, alin. 2C. proc. civ. Obligă apelanta-reclamantă să plătească intimatei Zilahy Catinca Maria suma de 1000 lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul avocațial stabilit cu aplicarea art. 451 alin.2 C.proc.civ. Definitivă”

Adauga un comentariu