Sport

Mircea Lucescu ar fi refuzat oricum echipa națională a României! „Postul respectiv ar trebui să fie ocupat de o persoană mai tânără”

Publicat: 14 nov. 2020
Mircea Lucescu despre echipa națională a României: Eu, lângă echipa națională, am fost totdeauna cu sufletul
Mircea Lucescu

Mircea Lucescu (75 de ani) a fost întrebat dacă ar fi fost tentat să preia echipa națională a României după plecarea lui Cosmin Contra și înaintea barajului pentru EURO 2020. În prezent antrenorul lui Dinamo Kiev, iar la momentul respectiv liber de contract, Lucescu spune că Răzvan Burleanu, președintele FRF, nu i-a făcut o astfel de ofertă și nu ar putea vorbi despre ceva ce nu a existat. Totuși, „Il Luce” a lăsat de înțeles că postul respectiv ar trebui să fie ocupat de o persoană mai tânără, iar rolul său ar fi putut fi doar unul de consilier.

„Stați puțin, nu putem vorbi cu «dacă și cu parcă». Nu s-a întâmplat lucrul ăsta. Nu putem reveni asupra unui moment care nu s-a petrecut, asta e. Încrederea a fost totală (n.r – în Rădoi) și a fost foarte bine. Rădoi e un bun antrenor, îmi place cum judecă, dar trece printr-un moment dificil, pentru că nu are jucătorii care să-i poată permită cu siguranță o calificare la turneul final. Nu mă puneți pe mine în situația să-i judec pe ceilalți. Întrebați-mă altceva. În ultimul timp, eu n-am mai avut contact. Las oamenilor tineri, antrenorilor tineri, generațiilor care trebuie să vină. Nu putem să ne întoarcem și să preluăm o responsabilitate care, în mod normal, ar trebui să fie a băieților tineri. Voi știți foarte bine că eu am fost de vreo 2-3 ori la echipa națională și înaintea Campionatului European din Franța, doar ca să-i stimulez pe băieții ăia, care aveau nevoie de încredere din partea unui om cu experiență. Eu, lângă echipa națională, am fost totdeauna cu sufletul. Da, se putea o soluție pentru un meci-două, un consilier, un om cu experiență, care, din afară, să vadă foarte bine toate aspectele pregătirii unui turneu final”, a spus Lucescu.

După plecarea lui Cosmin Contra, FRF a mizat pe serviciile lui Mirel Rădoi, care a fost promovat de la naționala U21. Cu noul selecționer, România a ratat calificarea la EURO 2020, după eșecul din semifinalele barajului, contra Islandei, scor 1-2.

Ce au discutat Mircea Lucescu și Lionel Messi

Formația lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, a pierdut la limită în fața Barcelonei, scor 1-2, în etapa a treia a grupelor UEFA Champions League. La finalul partidei, tehnicianul român a avut un scurt dialog cu căpitanul catalanilor, Leo Messi.
Conversația dintre Mircea Lucescu (75 de ani) și Leo Messi (33 de ani) de la sfârșitul jocului de pe Camp Nou a fost interpretată în diferite moduri. Cel mai titrat antrenor român a lămurit conținutul discuției cu starul Barcelonei.

„Eu nu înțeleg cum au putut oamenii să interpreteze… Messi a debutat la Barcelona în Champions League într-un meci cu Șahtior Donețk, în decembrie 2004. De atunci ne-am întâlnit de 9 ori! Ne salutăm, ne dăm mâna. Eu l-am strigat: «Leo!». Mi-a venit așa să-l strig, după m-am dus și am vorbit cu el.
Și i-am spus: «Am tricoul unui mare jucător pe perete, Pele, iar lângă el aș vrea să fie tricoul lui Messi». Atât i-am spus. El mi-a făcut semn că mi-l dă sus. După mi-a spus: «Ești un om extrem de puternic». În lumea sportului e normal așa ceva, există un respect extraordinar. Ce era să facă Messi? Să-mi întoarcă spatele?”, a spus Mircea Lucescu.

Poveste memorabilă cu Lionel Messi

Lionel Messi obișnuiește să se țină de cuvânt atunci când promite un tricou. Fabian Vargas, fost jucător la Almeria, a povestit un moment memorabil petrecut în 2010 cu starul argentinian. Acesta a fost rugat de mai mulți prieteni să facă rost de tricoul lui Messi pentru o licitație, în scopul sprijinirii victimelor inundațiilor din Columbia. Înainte de partida încheiată cu victoria catalanilor, scor 8-0, Vargas a obținut acordul argentinianului.

„Eram mult prea supărat, am uitat complet. Totuși, Messi a venit la noi în vestiar și mi l-a adus. Incredibil! Și asta nu a fost tot! Mi-a adus și tricourile lui Xavi, Pique, Dani Alves, Iniesta și Puyol, pentru licitație”, a povestit Vargas, potrivit Sport.es.

Adauga un comentariu