Sport

Mircea Lucescu știe și diplomație! Gestul care îi va mai îmbuna pe fanii lui Dinamo Kiev

Publicat: 30 iul. 2020
Mircea Lucescu a revenit în fotbal după o pauză de un an și jumătate, iar întoarcerea pe banca tehnică la Dinamo Kiev se produce într-o atmosferă agitată.
Mircea Lucescu încearcă să-i îmbuneze pe fanii lui Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu a revenit în fotbal după o pauză de un an și jumătate, iar întoarcerea pe banca tehnică la Dinamo Kiev se produce într-o atmosferă agitată.

Numirea lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev a stârnit un val de proteste, de la suporteri până la foste glorii ale clubului.
De aceea, Lucescu a fost tentat să renunțe, dovadă și scrisoarea adresată patronului Igor Surkis în care spunea că nu poate să accepte ca ”propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului”.
Surkis a reușit să-l convingă să continue, iar Mircea Lucescu pare dispus să facă toate eforturile pentru a stinge conflictul cu fanii care nu uită că a antrenat marea rivală, Șahtior Donețk.

Mircea Lucescu, omagiu pentru Valeri Lobanovski

Aflat la Kiev, Mircea Lucescu a depus flori la statuia lui Valeri Lobanovski, antrenorul de legendă a lui Dinamo Kiev.
Valeri Lobanovski este creatorul marii echipe a lui Dinamo Kiev care a cucerit de două ori Cupa Cupelor, ultima oară în 1986 când Steaua a învins-o în Supercupa Europei printr-un gol al lui Gică Hagi.
La comanda reprezentativei URSS, a jucat finala Euro 88, pierdută în fața Olandei lui Gullit și van Basten.

Mesajul lui Șahtior Donețk de ziua lui Mircea Lucescu, după reacția urâtă de la numirea românului la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a împlinit, astăzi, vârsta de 75 de ani, iar antrenorul nu a fost uitat de Șahtior, echipa la care a scris istorie în cei 12 ani petrecuți la Donețk.
Chiar dacă românul a acceptat propunerea de o antrena pe marea rivală Dinamo Kiev, cei de la Șahtior i-au transmis cele mai bune gânduri lui Mircea Lucescu.

„Astăzi, 29 iulie, Mircea Lucescu, fostul antrenor al lui Șahtior, sărbătorește împlinirea vârstei de 75 de ani. Șahtior îl felicită pe Mircea Lucescu de ziua sa și îi urează multă sănătate, energie, optimism, fericire în familie și prosperitate”, au transmis cei de la Donețk.

Fanii lui Dinamo Kiev l-au determinat pe Mircea Lucescu să se gândească la demisie imediat după ce a semnat

Cel mai de succes antrenor român din ultimii 30 de ani a făcut un pas înapoi după ce a primit tot mai multe informații legate de presiunea exercitată de suporteri.
Suporterii lui Dinamo Kiev, dar și foștii jucători importanți ai clubului, au contestat permanent, în ultimele zile, numirea lui Mircea Lucescu în funcția de antrenor principal.

Sâmbătă, „Il Luce”, după mai multe ore de gândire, s-a decis să-i trimită un mesaj direct lui Igor Surkis. Milionarul, după ce a citit cu atenția, a pus mâna pe telefon și a stat de vorbă cu antrenorul român. I-a explicat că nu este cazul unei decizii radicale și că o mână de oameni nu poate să schimbe nimic din tot ce au discutat și pus la cale deja.
După ce a observat că Surkis este extrem de implicat și că nici nu concepe un refuz, Mircea Lucescu a fost de acord să plece la Kiev, marți. Joi, antrenorul ar urma să fie prezentat oficial.

Mircea Lucescu, ajuns la Dinamo Kiev, a făcut istorie pe banca rivalei Șahtior

Cu Lucescu la cârmă, Șahtior Donețk a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, șase Cupe și șapte Supercupe. O mențiune specială pentru tehnicianul român este câștigarea Cupei UEFA în sezonul 2008-2009, după o finală cu Werder Bremen (2-1 după prelungiri).
Dinamo Kiev a încheiat ultimul campionat pe locul al doilea, la 23 de puncte de campioana Șahtior, fiind antrenată de fostul internațional Alexei Mihailicenko.
Dinamo Kiev a fost cea mai titrată echipă din URSS, câștigând de 13 ori campionatul acestei țări, precum și nouă cupe naționale și două Cupe ale Cupelor (1975, 1986). După destrămarea URSS, Dinamo a devenit de 15 ori campioană a Ucrainei, ultima oară în 2016, și a câștigat de 12 ori Cupa Ucrainei, ultima oară în acest an.
Cel mai celebru antrenor din istoria clubului este Valeri Lobanovski (1939-2002)

Adauga un comentariu