Sport

Mircea Lucescu va avea un salariu de 3 milioane de euro la Dinamo Kiev! Cum a fost convins antrenorul de finanțatorii ucrainieni

Publicat: 24 iul. 2020
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu a semnat un contract pe două sezoane cu Dinamo Kiev, cu un salariu de 3 milioane de euro.

Mircea Lucescu a semnat un contract pe două sezoane cu Dinamo Kiev, cu un salariu de 3 milioane de euro. Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev, după ce cele două părți au bătut palma acasă la Igor Surkis, la domeniul acestuia din Pushcha-Vodytsia.

Conducătorul celor de la Dinamo a obținut câștig de cauză în cele din urmă, după ce în ultimul an a insistat de mai multe ori pe lângă Mircea Lucescu, însă Il Luce a evitat de fiecare dată un răspuns tranșant. Principalul motiv a fost legat de Rinat Ahmetov. Patronul celor de la Șahtior Donețk a fost extrem de apropiat de antrenorul român în cei 12 ani de colaborare în care echipa a câștigat nu mai puțin de 20 de trofee. Părerea lui Ahmetov a fost ultimul impediment în calea acceptului.

Mircea Lucescu a semnat un contract pe două sezoane, cu un salariu de 3 milioane de euro

După ce va semna contractul, Lucescu se va întoarce în România pentru a-și lua lucrurile. Peste câteva zile va merge înapoi la Kiev pentru a pune la punct tot ce trebuie pentru reluarea pregătirilor. Contractul este pe doi ani cu opțiune pentru al treilea, iar salariul este de trei milioane pe sezon.

Informația lansată miercuri de suporterii echipei din capitala Ucrainei a fost privită cu multă neîncredere în România. Zecile de trofee câștigate de Mircea Lucescu tocmai cu Șahtior Donețk și anii de „război” purtați cu Igor Surkis, cel care acum insistă pentru Il Luce, au făcut ca vestea să fie primită cu reticență.
Și totuși, Mircea Lucescu va antrena pe Dinamo! Iar motivul pentru care românul l-a dus cu vorba pe Surkis în ultimul an a fost legat de Rinat Ahmetov. Lucescu a avut o relație extraordinară cu patronul echipei din Donețk și nu a vrut să meargă la Dinamo Kiev dacă Ahmetov avea ceva împotrivă. Iar acesta abia acum a fost de acord.

De ce a insistat Igor Surkis pentru Mircea Lucescu

Surkis a ținut să-l ia pe Lucescu în speranța că acesta cunoaște bine fotbalul din Ucraina și va putea reconstrui echipa mai ales cu jucători autohtoni. Situația din Ucraina este dificilă pentru că țara este într-un conflict diplomatic major cu Rusia și nu mai este atractivă pentru străinii de valoare.

 

Adauga un comentariu