Eveniment-Social

Mircea Rednic, despre derby-ul cu Dinamo: Vreau ca meciurile să se decidă pe teren

Publicat: 10 iul. 2020
Mircea Rednic
Mircea Rednic

Poli Iași a ratat calificarea în finala Cupei României, dar se poate ”califica” la un alt nivel în play-out. Cu o victorie în Ștefan cel Mare, în fața lui Dinamo.

Aflată pe loc de baraj în momentul de față, la trei lungimi de primul loc salvator, echipa lui Mircea Rednic își poate spori considerabil șansele de a se menține în prima ligă doar cu o victorie în meciul de duminică pe care mulți îl consideră drept ”finală” din play-out. Iar cu cât etapele trec și se apropie finalul sezonului, duelurile directe dintre echipele din subsol devin adevărate meciuri eliminatorii. Cine câștigă scapă, cine pierde pică.

De importanța meciului din Groapă” este conștient și Mircea Rednic, care a sacrificat semifinala cu Sepsi pentru a-și menține proaspeți și valizi titularii. Tehnicianul admite că partidă cu echipă pregătită de Adrian Mihalcea este extrem de importantă, dar spune că nu este ”capitală”. Având tot lotul valid, tehnicianul Iașiului speră ca elevii săi să obțină cel puțin un punct în Ștefan cel Mare și este de părere că retrogradarea se va juca până în ultimul meci al sezonului.

„În momentul de față este cel mai important meci pentru noi. Dar nu cum spun unii, o finală, capital. Mai sunt meciuri de jucat, după care avem două meciuri acasă cu echipe directe, deci se joacă. Dar important este să scoatem cel puțin un punct la Dinamo. Nu va fi ușor, pentru că și ei sunt în situația în care sunt, e presiunea foarte mare. Știu ce înseamnă Dinamo, dar deja am jucat o dată cu ei, am câștigat împotriva lor. Am încredere și mă bucur că nu avem probleme de sănătate în lot. Nu e un meci decisiv. După Dinamo avem cu Viitorul, o echipă specială, apoi 4 meciuri cu Clinceni, Voluntari, Chindia și Sibiu. Se joacă. Important este să luăm cel puțin un punct la Dinamo.

Dacă câștigi ai șanse mari în primul rând să prinzi barajul și după aceea să te salvezi. Se joacă până în ultimul meci acest campionat”, a declarat într-o conferință de presă antrenorul Mircea Rednic, care a făcut un apel la cei care conduc fotbalul românesc să le transmită arbitrilor să nu influențeze rezultatele: ”Ce îmi doresc, ca meciurile să nu fie influențate de alții. Asta îmi doresc. Cei care sunt implicați, Federația, Liga, să impună. Cei care vin să nu decidă ei. Să se decidă pe teren, iar cel mai bun să câștige. Să nu intervină arbitrii la meciuri din astea, pentru că ar fi păcat. Cu toții am trecut printr-o perioadă grea și trecem în continuare. Virusul ăsta ne tot dă târcoale și ar fi păcat ca rezultatele să nu fie pe teren. Să nu le decidă altcineva decât jocul echipelor”.

O zi în minus de pregătire față de Dinamo

Ieșenii pleacă încă de vineri spre București, cu autocarul, pentru a evita oboseala. ”Trebuie să ne refacem cât mai repede, pentru că ei au un avantaj de o zi. Nu știu cum se fac programările astea, că adversarii noștri au o zi în plus față de noi. Și noi venim de la Iași cu autocarul, de aceea am decis să plecăm de vineri la București. Programea era pentru sâmbătă, dar am decis să plecăm cu o zi mai devreme, pentru a avea o zi în plus să ne refacem mai bine”, a completat Mircea Rednic.

”Bizonul” Luckassen poate face diferența

Rednic spune că „bizonul” Luckassen, cel care a marcat patru goluri în ultimele trei meciuri, poate face diferența în Ștefan cel Mare. „Luckassen este un jucător de bază. Altfel arată echipa cu el în teren. Eu sunt mulțumit de el și mă bucur că a intrat în ritm. În afară că se bătea cu adversarii, acum a început să și înscrie. Și asta contează și pentru moralul lui, și pentru moralul echipei. E un jucător pe care noi ne bazăm și care poate face diferența la meciul de duminică”, a mai spus tehnicianul Politehnicii Iași, care s-a referit și la declarațiile colegului său de pe banca lui Dinamo: ”Nu trebuie să spună Mihalcea că sunt mai dinamovist ca el, normal că sunt mai dinamovist ca el.

Comentarii
Adauga un comentariu