Cancan

Mircea Solcanu are pensie de handicap. Câți bani primește după operația pe creier

Publicat: 12 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mircea Solcanu are pensie de handicap. Câți bani primește după operația pe creier
Mircea Solcanu primeste o pensie de 760 de lei de la statul roman

Mircea Solcanu a suferit o operație pe creier în anul 2012 și a fost nevoit să ceară o pensie de handicap care să îi ușureze traiul. Într-un interviu emoționant, fostul prezentator TV și-a deschis sufletul și a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă.

Acesta a devenit o persoană cu nevoi speciale și primește ajutor de la statul român.

Mircea Solcanu a trecut printr-o intervenție chirurgicală dificilă

În anul 2012, Mircea Solcanu a trecut printr-o intervenție chirurgicală extrem de dificilă. Operația a avut loc la Viena, unde i-a fost extirpată o tumoare de pe creier. Din fericire, intervenția a fost una reușită. Cu toate acestea, fostul prezentator TV a rămas cu sechele.

Acesta nu mai aude cu o ureche, iar la cealaltă și-a pierdut auzul în proporție de 70%, de asemenea. În prezent, Mircea Solcanu este pensionat pe caz de boală.

Fostul prezentator trăiește acum la Constanța unde este student la Actorie, meseria la care visează de când era mic. Mircea Solcanu își duce traiul din pensia de handicap pe care a accesat-o după ce a suferit operația pe creier.

„Ieri am primit banii. O să păstrez talonul. Pentru cei cu pensiile mici, este un mare ajutor. Din păcate, e doar pentru luna ianuarie suma asta. Păi, făceam petrecere, dacă rămânea așa tot anul. După 3 ani în care nu am luat bursă, ci pensie, acum pensia mea a „bătut’” luna asta bursele pe care le iau colegii mei de facultate, la Actorie. Eu am o pensie de 760 de lei, acum am luat 2.000 de lei. Dacă rămânea așa, de 2.000 de lei, eram „like a boss”. Dar, de la 760 de lei, cât primesc de obicei, la 2.000 de lei, cât am primit ieri, e un șoc pentru oricine‘, a spus Mircea Solcanu, potrivit impact.ro.

Medicii l-au avertizat că boala poate recidiva

Mircea Solcanu a fost avertizat de către medici că la un anumit moment dat este foarte posibil ca boala să recidiveze. Fosta vedetă TV s-a resemnat și caută să se bucure de viață cu bune și cu rele:

„Potrivit statisticilor, trebuia să se termine și efectul operației, ea îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă sau necesitatea unei alte operații. A trecut termenul, nu am nicio problemă, în afară de pierderea auzului total la o ureche și 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd. De șapte ani, verile mi le petrec pe plajă, cu beri și oameni buni, deci nicio opreliște. Trăiesc din pensia de handicap și sunt aproape surd. Sunt în anul 2. Sincer, abia aștept să termin facultatea’” a declarat acesta pentru sursa citată mai sus.

Cine este Mircea Solcanu

Mircea Solcanu s-a născut pe 27 mai 1976, la Constanța. Acesta a fost un prezentator de televiziune la postul Acasă TV. La vremea respectivă, acesta a surprins întreaga audiență atunci când în prima sa apariție, în calitate de prezentator, a dezvăluit că are o altă orientare sexuală.

Prezentatorul TV a absolvit liceul Teoretic Mihai Eminescu, din Constanța – secția istorie – științe sociale și al Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA).

Începând cu 1993, a lucrat ca moderator la un post de radio, iar din 2005 până în 2014 a fost prezentatorul emisiunii „Poveștiri de noapte”, alături de Cabral Ibacka, la postul de televiziune Acasă TV.

Acesta a făcut în cadrul emisiunii sale o serie de afirmații sumbre referitoare la cazul lui Ionuț Anghel, băiețelul de patru ani care a fost sfâșiat de câini într-un parc din Capitală, în 2013.

”Familia Anghel! S-a inventat munca. Dacă nu vă place munca, duceţi-vă copilul să-l mănânce alţi câini, se pare că din asta trăiţi. Ce sumă aţi încasat în urma participării la emisiuni TV, acelea care se desfăşurau când copilul vostru era pe catafalc?”, spunea Mircea Solcanu. A fost concediat din cauza unei postări pe Facebook.

Publicul larg îl mai cunoaște și datorită utilizării expresiei “La naiba”.

Adauga un comentariu