Actualitate

Mirel Palada, Casa de Sondare Sociopol pentru emisiunea „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE a vorbit despre criza profundă în care se află țara

Publicat: 21 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mirel Palada Casa de Sondare Sociopol pentru emisiunea Dezbaterea Zilei - programul BZI LIVE a vorbit despre criza profundă în care se află țara
Mirel Palada la BZI LIVE

Mirel Palada a discutat în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre criza profundă în care se află România, dar și despre stilul disprețuitor de umilință continuă din partea autorităților.

De altfel, România este într-o criză economică cu totul specială și foarte serioasă pe care nu o conștientizăm la dimensiunea ei.

Mirel Palada în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

La „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, Mirel Palada a vorbit în cadrul ediției din 21 decembrie despre criza care pândește România. Studiile recente au demonstrat că majoritatea populaţiei, mai exact peste 70%, vor ca actuala clasă politică să apere interesele naţionale. Însă, potrivit sociologului Mirel Palada, guvernanții români refuză să negocieze poziția României și nu servesc intereselor naționale.

„A venit realitatea peste noi care se numeşte criză economică. Dintr-o dată ne-am trezit că realitatea impune standardele anterioare, dar noi nu mai suntem pregătiţi, pentru că acum noi suntem pe trotinete şi cu gleznele goale. Câţi dintre noi mai ştiu să facă nişte chestii elementare? Se intră în aceste goluri care sunt şi ele nişte stereotipuri. Are şi modernitatea lucruri bune, vorbim însă de excese.

Ne trezim într-o situaţie în care până şi instituţiile de forţă care au pus umăr puternic la schimbarea globalistă se trezesc să spună că e bine să fii patriot. Realitatea este un profesor foarte bun pentru tineri şi ajungem la concluzia că un pic de suferinţa nu strică. Nivelul de resurse pe care îl ai în copilărie ajunge să îţi definească felul în care vezi lumea, să fii mai precaut, să pui mai mult accent pe valori de supravieţuire. Avem de-a face cu generaţii care au crescut pe timp de pace. Toate aceste generaţii crescute în vreme de bună stare ajung să aibă valori din ce în ce mai deprinse de realitate.

Principala nemernicie care se întâmplă cu guvernanţii noștri este că refuză să negocieze poziţia României. Statul român de 20 de ani refuză în fiecare an să mărească redevenţele. Noi avem unul dintre nivelurile cele mai scăzute de redevenţe din toată lumea. Adevărata problemă al lui Ciucă şi Iohannis este că servesc intereselor Germaniei, şi nu a României. Ne merităm soarta”, a menţionat Mirel Palada.

Mirel Palada: „Ai de-a face cu o desprindere a rezidenţialului de producţia agricolă”

În altă ordine de idei, sociologul Mirel Palada a vorbit despre ruptura care s-a produs între mediul rural şi mediul urban.

„Lumea este într-o continuă schimbare. Generaţiile vechi ajung să deplângă schimbarea lucrurilor. Ruralul este un loc în care ai o densitate mică a populaţiei, unde se produce hrană. La urban ai densitate mare, ai o producere de bunuri şi servicii non-agricole. Înainte, ca să lucrezi 100 de hectare aveai nevoie de un sat întreg. Acum, 100 de hectare poţi să îl lucrezi cu doi oameni, pentru că ai o tehnologie atât de dezvoltată. Ai de-a face cu aceasta desprindere a rezidenţialului de producţie agricolă. Asta e, de fapt, urbanizarea.

De ce se întâmplă chestia asta? Pentru că suntem beneficiari de hidrocarburi care ne-au eliberat de creşterea porcilor şi găinilor. Totul este pe bază de hidrocarburi. Am trecut la cărbuni, la petrol şi atunci ne permite luxul de a ne duce toţi la oraș pentru că undeva într-un colţ 1000 de oameni cresc o mie de vaci. Ceea ce se întâmplă în momentul de față s-a întâmplat şi în Franţa, în Italia în urmă cu trei-patru generaţii. La noi se întâmplă pentru că creşte nivelul de bunăstare. E bine? E rău? Într-un fel. Mașina de spălat rufe a eliberat viaţa la jumătate de populaţie. E bine sau e rău? Viaţa la ţară are componente plăcute şi componente grele, care nu îţi permite să faci ceea ce vrei tu”, a conchis Mirel Palada.

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, Mirel Palada a vorbit și despre  eșecul răsunător al intrării României în Schengen.

Adauga un comentariu