National

Miron Cozma, mesaj neașteptat pentru Florin Cîțu: „Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând!”

Publicat: 28 feb. 2021
Miron Cozma
Miron Cozma

Miron Cozma l-a ameninţat, în această seară, în direct la TV, pe premierul Florin Cîţu, că are puterea de a dărâma Guvernul şi că poate scoate în stradă 11.000 de mineri.

Pe fondul protestelor minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma a intrat în direct la România TV, acolo unde a vorbit despre situaţia minerilor, dar şi despre salariile restante ale acestora.

Mai mult, Miron Cozma a lansat o serie de ameninţări la adresa lui Florin Cîţu, premierul României, pentru ca problemele minerilor să fie rezolvate.

„Îi spun inclusiv premierului Cîţu. Citeşte istoria evenimentelor cu mineri! În 1991, am schimbat un Guvern cu 10.000 de mineri, cu Armata în stradă. În 1999, am schimbat Guvernul Radu Vasile cu 7.000 de mineri.

La ora asta, 4.000 de mineri din Valea Jiului şi cu 7.000 din Gorj. Sunt 11.000, Cîţule! Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând! Iar tu nu ai cum să mă opreşti pe mine! Nici tu, nici alţii!”, a declarat Miron Cozma.

Miron Cozma a fost cel care a condus minerii din Valea Jiului la Bucureşti în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Scenariul s-a repetat şi în septembrie 1991, iar în urma Mineriadei s-a ajuns la demisia guvernului condus atunci de Petre Roman.

În ianuarie 1999, Miron Cozma a condus, din nou, minerii spre Capitală după ce Guvernul condus de Radu Vasile a anunţat că vrea să închidă minele din Valea Jiului.

O lună mai târziu, Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru implicarea în mineriadele sângeroase din 1990-1991.

Comentarii
  • poti sa te caci pe tine,doar ata mai poti.Nu mai e taticu ilici la butoane,acum se trimite un batalion de jandari si va rup oasele acolo in valea jiului,iar tu ca instigator 20 de ani de parnache conform legilor ptr atentat la siguranta nationala.

Adauga un comentariu