Eveniment-Social

Misiuni de ordine publică desfășurate de jandarmii ieșeni în perioada 03-06 iulie 2020

Publicat: 02 iul. 2020
Misiuni de ordine publică desfășurate de jandarmii ieșeni
Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași

Misiuni de ordine publică desfășurate de jandarmii ieșeni în perioada 03-06 iulie 2020. În perioada 03-06 iulie a.c., jandarmii ieșeni vor continua desfășurarea activităților pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

Misiuni de ordine publică desfășurate de jandarmii ieșeni în perioada 03-06 iulie 2020

Se vor lua măsuri în ceea ce privește asigurarea ordinii publice la serie de manifestări culturale, religioase, dar și festive, care se vor derula în aer liber în mun. Iași.

În cadrul acestor misiuni jandarmii vor acționa pentru respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, iar în caz de comitere a unor fapte antisociale, se va interveni în vederea luării măsurilor legale.  

De asemenea, mai multe echipajele de intervenție vor acționa pentru menținerea și asigurarea ordinii publice în Iaşi, Paşcani, Hârlău, Tg. Frumos, Răducăneni și în zonele învecinate. Se continuă activitățile de patrulare în sistem mixt cu Poliția.

„Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsuri de autoprotecție sanitară, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.  Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.”, potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean.

Alte misiuni instituționale

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 478 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

ISU a efectuat 11 misiuni, din care: 5 misiuni de transport către unități spitalicești, 5 misiuni de decontaminare biologică și o misiune specifică. IPJ a efectuat efectuat 92 misiuni specifice.

IJJ a efectuat 29 misiuni, din care: 23 misiuni de patrulare auto, 2 misiuni de pază la spații de carantină, 2 misiuni de cooperare spitale și 2 alte misiuni specifice. MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.

Activități cu scop preventiv în județul Iași

În zilele de 03.06.2020, 12.06.2020 și 25.06.2020, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, au desfășurat activități cu scop preventiv în rândul cetăţenilor ieşeni.

În zonele intens traficate, și anume Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Iași, traseul Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Mitropolie – Instituția Prefectului-Județul Iași şi Parcul Copou ofițerii au desfășurat activități cu scop preventiv în rândul ieșenilor.

„Activităţile s-au desfăşurat pe raza municipiului Iaşi, în zone mai intens traficate, respectiv P.T.F. Aeroport Iași, traseul B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt – Mitropolie – Instituția Prefectului-Județul Iași şi Parcul Copou, iar ofițerul de prevenire anticorupţie a informat cetățenii despre unele aspecte referitoare la competențele instituției noastre, infracțiunile de corupție, atitudinea ce trebuie avută în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție și consecințele fenomenului corupției.”, potrivit autorităților.

În cadrul activităţilor au fost distribuite materiale promoționale (pliante și flyere) cu mesaje preventive anticorupție, precum și de mediatizare, atât a liniei telefonice gratuite.

Comentarii
Adauga un comentariu