Local

Misiuni de ordine publică în ziua de Sfânta Maria Mică, la Iași

Publicat: 07 sept. 2020
Misiuni de ordine publică în ziua de Sfânta Maria Mică, la Iași

În ziua de 08 septembrie 2020, cu prilejul sărbătoririi Nașterii Maicii Domnului – Sfânta Maria Mică, aproximativ 50 de jandarmi se vor afla în misiuni de menținerea și de asigurare a ordinii publice, atât în mediul urban, cât și rural din jud. Iași.

Misiuni de ordine publică în ziua de Sfânta Maria Mică, la Iași

Efectivele de jandarmi vor acționa preponderent în cooperare cu Poliția, prin constituirea patrulelor mixte de ordine publică.

Totodată, cu ocazia Hramului Mănăstirii Hadâmbu, un echipaj de jandarmi va asigura ordinea cu prilejul slujbei religioase, marți, 08 septembrie.

În cadrul misiunilor jandarmii vor acționa pentru respectarea măsurilor specifice de combatere a COVID-19, asigurarea ordinii publice, prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii. De asemenea, în caz de comitere a unor fapte antisociale, se va interveni în vederea luării măsurilor legale.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsuri de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

„Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112., potrivit IJJ Iași.

Bilanțul cazurilor de coronavirus pe raza județului Iași

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 a fost transmisă de Direcția de Sănătate Publică Iași, duminică, 6 septembrie 2020.

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 06 septembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 3.366 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 57 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.327 au fost externate (cu 13 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).
În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5 cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungând la 118.

Astfel, la data de 05 septembrie a.c., 449 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.
Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, pe 04 septembrie la nivelul județului Iași au fost verificate 166 de societăți comerciale, 273 de persoane au fost legitimate, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.000 de lei. Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Misiuni instituționale în județul Iași

ISU a efectuat 10 misiuni, din care: 5 misiuni de transport către unităţi spitaliceşti, 5 misiuni de decontaminare biologică.
IPJ a efectuat 116 misiuni specifice. IJJ a efectuat 48 misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 33 misiuni, din care: 13 misiuni de transport către unități spitalicești, 2 misiuni transport către spațiile de izolare, 2 misiuni de transport probe biologice și 16 misiuni de decontaminări biologice.

DSP a efectuat 190 misiuni, din care: 31 inspecții (6 decizii carantină, 25 alte inspecții) 159 misiuni de supraveghere epidimiologică (1 misiuni de transport probe biologice, 41 decizii carantină contact, 65 decizii prelungire izolare la domiciliu, 34 anchete epidemiologice, 18 alte misiuni).

Adauga un comentariu