National

Mitropolitul Olteniei îndeamnă românii să se vaccineze: „Noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin”

Publicat: 17 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mitropolitul Olteniei îndeamnă românii să se vaccineze Noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin
Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu

Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolitul Olteniei, îndeamnă românii să se vaccineze. El transmite că „noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin”, pentru a scăpa mai repede de această pandemie.

Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, IPS Irineu, este de părere că vaccinul este răspunsul tuturor rugăciunilor oamenilor.

„Noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai ușor de această pandemie. Evident că se vor realiza multe prin acest vaccin și noi ne rugăm acum să nu aibă reacții adverse”, a spus înaltul prelat în cadrul unui interviu acordat PressHub.

Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu: „Nicio boală nu poate birui omul”

Înaltpreasfințitul Părinte afirmă că pandemia a apărut ca urmare a neprețuirii libertății de către oameni, libertate conferită de Dumnezeu. El consideră că rugăciunea și-a atins scopul, iar „omul primește de la Dumnezeu și trece cu ușurință peste greutățile vieții”.

„Această pandemie este îngăduită de Dumnezeu, pentru că oamenii, în mare parte, nu au știut să prețuiască libertatea cu care i-a înzestrat Dumnezeu. Iar dacă noi greșim, se abat asupra noastră multe rele și multă suferință.

Această suferință este generalizată, a devenit o pandemie. Însă, Dumnezeu niciodată nu ne-a uitat. Când rugăciunea își atinge scopul ei, atunci omul primește de la Dumnezeu și trece cu ușurință peste greutățile vieții.

Nicio boală nu poate birui omul. Mântuitorul Iisus Hristos suferă cu cel care este în boală și necaz pentru că el a preluat suferințele noastre. Dacă cerem ajutorul lui Dumnezeu, el ne ajută și ne scoate din această durere.

Și doctorii sunt oameni și ei s-au îmbolnăvit, unii chiar au murit. Doctorul cel mare care nu se molipsește de boala noastră e doar Dumnezeu”, a mai spus înaltul prelat.

Mitropolitul Olteniei crede că după vaccinare oamenii se vor bucura de libertate

„Nu aș putea să spun că viața își va relua chiar cursul de dinainte, dar, în mod sigur, va fi o viață nouă, conștientă și oamenii se vor bucura în libertate, dar libertate în bine, nu în rău. Cel care se vaccinează și cu credință, nu va avea de regretat absolut nimic”, a mai spus ÎPS Irineu

În ceea ce privește campania de vaccinare, Mitropolitul Olteniei a oferit asigurări că biserica va fi lângă Armată.

„Nu știu în acest moment cum ne vom organiza, vom decide atunci, dar o vom face. Lucrul important este ca noi să participăm la binele și la viața credincioșilor pentru că ei sunt confrații noștri. Și Dumnezeu iubește toți oamenii”, a mai spus IPS Irineu.

Adauga un comentariu