Boli si tratamente

5 mituri despre menopauză

Publicat: 06 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 mituri despre menopauză
Procesul menopauzei este înconjurat de o serie de mituri despre vârstă, viața sexuală, dispoziție, bufeuri și durata simptomelor.

Procesul menopauzei este înconjurat de o serie de mituri despre vârstă, viața sexuală, dispoziție, bufeuri și durata simptomelor. Învață să eviți aceste legende și să navighezi în această perioadă a vieții într-un mod senin! Iată 5 mituri despre menopauză!

Dacă tocmai ați trecut de 40 de ani, este probabil să începeți să vă faceți griji cu privire la menopauză. La fel ca multe alte aspecte ale sănătății noastre, acest proces este inevitabil și stigmatizat. Deci, am putea la fel de bine să corectăm lucrurile și să distrugem convingerile false care circulă pe acest subiect.

Mitul nr. 1: ești prea tânără

Vârsta medie a menopauzei este de 51 de ani. Și totuși, poate fi declanșată si la 40 de ani. Motivele acestui debut destul de rapid sunt variate: ar putea fi stresul, boala, un virus sau contracepția care au cauzat întreruperi hormonale care duc la menopauză timpurie.

Mitul nr. 2: Spune adio vieții sexuale

Desigur, multe femei suferă de uscăciune vaginală după menopauză. Dar există soluții. Lubrifianții fără prescripție medicală sunt adesea foarte eficienți. Dacă acest lucru nu este suficient, un medic poate sugera produse adecvate și, de asemenea, poate rezolva orice tulburări ale libidoului.

Mitul nr. 3: ai nevoie de un antidepresiv

Menopauza poate provoca anxietate crescută, precum și depresie, din cauza fluctuațiilor hormonale. Terapia de substituție hormonală ameliorează treptat aceste simptome. Discutați cu medicul dumneavoastră despre orice modificare a sănătății mintale.

Mitul nr. 4: vei transpira

Bufeurile și transpirațiile nocturne sunt o realitate incontestabilă care însoțește menopauza, dar, încă o dată, există soluții. Cel mai simplu: îmbrăcați haine pentru a vă adapta la diferitele temperaturi ale zilei. Încercați să nu depășiți 19 grade în dormitor și, dacă partenerul tremură de frig în pat, puteți investi într-o pătură electrică cu control dublu. Un alt sfat este de a evita alimentele care declanșează bufeuri, cum ar fi băuturile calde, cofeina, alimentele picante și alcoolul. În cele din urmă, există remedii fără prescripție medicală, iar medicul dumneavoastră vă poate sugera tratamente adecvate.

Mitul nr. 5: Când se termină, este mai bine

Menopauza este un declin sistemic complet al glandelor endocrine centrale ale corpului, explică She Knows. Este mult mai complicata decât o simplă scădere a hormonilor ovarieni. Odată ce acest proces este declanșat, trebuie să învățați să vă adaptați la aceste schimbări, deoarece simptomele nu dispar niciodată complet. Ascultați-vă corpul, căutați ajutor de la profesioniștii din domeniul sănătății și încercați să vă satisfaceți cât mai bine nevoile.

Adauga un comentariu