Local

Moarte tragică a unui angajat al companiei E.ON! Judecătorii ieșeni au considerat că nimeni nu se face vinovat de deces! Acuzația s-a prescris!

Publicat: 29 feb. 2020

Magistrații ieșeni au constatat că a intervenit prescripția răspunderii penale pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă în ceea ce îl privește pe un inculpat. Acesta din urmă fusese trimis în judecată după un incident mortal ce a avut loc în cursul anului 2013

Un individ acuzat de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă a fost achitat. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au încetat procesul penal față de Petrică Gilbert Hulpan, sub acuzația de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. Sentința este definitivă.

Un incident extrem de grav

Procesul bărbatului a început în urmă cu mai bine de doi ani. Prin rechizitoriul emis pe data de 26 octombrie 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Petrică Gilbert Hulpan (47 de ani), din municipiul Iași, electrician în cadrul Distri-Gaz SA, pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Prin același rechizitoriu s-a dispus clasarea cauzei privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă de către inculpat, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală, clasarea cauzei privind săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă de către inculpatul G.E.B., întrucât faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege, clasarea cauzei privind săvârșirea infracțiunii de neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală și clasarea cauzei privind săvârșirea infracțiunii de nerespectare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă de către C.C., întrucât a intervenit decesul.

Ce spune rechizitoriul?

„Pe data de 18 aprilie 2013, în timp ce își desfășura activitatea ca personal de servire operativă și șef de tură în stația de transformare 110/20/6 kv Iași Sud, inculpatul Petrică Gilbert Hulpan, electrician exploatare în cadrul companiei E.ON România (actualmente Distri-Gaz – n.r.), nu a respectat obligațiile legale (nu a utilizat corect aparatura – panoul de comandă și întrerupătorul LEA 110 Kv Laminor) și a creat astfel o stare de pericol grav și iminent pentru sănătatea oricărui angajat, inclusiv a martorilor D.C. și I.F.M., precum și a persoanei vătămate C.C.”, au precizat procurorii ieșeni.

Conform acestora, persoana vătămată C.C. era angajat în calitate de șef Formație Exploatare Stații la punctul de lucru al E.ON Distribuție Sud și avea rolul de a coordona activitatea de exploatare și de a organiza activitatea personalului de deservire operativă din cadrul stației de transformare 110/26/6Kv Iași Sud.

A căzut secerat la pământ

Oamenii legii au mai spus că, în jurul orei 16:11, C.C. a decedat, iar cauza principală a producerii accidentului de muncă mortal ar fi fost intervenția neautorizată a victimei în zona separatorului de bare SB2- 110 Kv D și apropierea la o distanță mai mică decât limita minimă admisă față de cordonul rupt aflat sub tensiune, respectiv 1,5 m.

Totodată, au fost menționate și alte cauze concurente la producerea incidentului, în legătură cu Hulpan, și anume că acesta ar fi ignorat dispozițiile date de către dispecerul G.E.B. și ar fi continuat, la solicitarea telefonică a maistrului C.C., încercările de închidere a separatorului de bare SB2-110 Kv D până s-a rupt izolatorul suport de pe faza „T”, polul dinspre bara 2-110 Kv, cu toate că dispecerul G.E.B. a dispus oprirea manevrelor, analizarea situației și propunerea de soluții. Pe scurt, anchetatorii au constatat că victima ar fi fost electrocutată și a decedat din cauza nerespectării unor norme legale. La prima instanță, Hulpan a fost achitat, dar, la Curtea de Apel Iași, magistrații au constatat că procesul a încetat, ca urmare a prescripției răspunderii penale.loading...

Comentarii
  • -mafia si sefii anre,eon,delgaz iasi impreuna cu sindicatul escroc si spagar isi bat joc de muncitorii angajati si de consumatorii din iasi ,si-au format o filiera numai a lor de unde scurg oamenii de bani fara sa fie prinsi de autoritatile care ar trebui sa ii verifica si sa ii controleze ,in fiecare zi umbla dupa spaga ,functii nemeritate profitand de naivi care muncesc in locul lor ,presa ar trebui sa le publice averile colosale pe care si le-au insusit de 20 de ani incoace pe cand muncitorii trag si isi rup oasele pt 2000 lei pe luna si isi risca viata !!! pe cand cei de la conducere ,sefii de sector .ing facuti la apelu de seara fac petreceri cu minore si cumatrii intre ei si isi cumpara in fiece an alte vile ,masini si terenuri ,atentie dna !!!atentie Torsten Roglin, atentie Radu Petre !

  • Nepotismul ,spaga e ordin la eon / dellgaz, birourile zac de copii,fini,sotii, gineri ai sefilor ,sunt angajati fara prea multa scoala ca sa colecteze spaga de pe teren si impartita intre sefi dellgaz .

  • iesenii ,romanii sunt ca oile ,naive si proaste ,duse de nas ,isi merita soarta ,platesc ca prostii ,gand3esc ca prostii ,nu va meritati aceasta tara frumoaSA ,JUMATATE DIN TARA SUNT ESCROCI,PUTORI ,POMANAGII COMUNISTI ,PENSIONARI IDHOTI ,TINERET OLIGOFREN SI DROGAT

  • Pe escrocii SEFI din eon=delgaz nu ii intereseaza in ce conditii muncesti ,ca nu ai materiale,scule, daca vor sa te dea afara ca vorbesti adevaruri despre ei stau pe capul tau si daca nu porti casca ,la delgaz curent gara iasi e un cioroi de ing adus de tasu si pe el si pe fratesu ce freaca menta toata ziua si ce ar futeo si pe masa pt o functie mai mare .

Adauga un comentariu