Culinar

Mod de preparare jumări de porc. Ce ingredient le dă un plus de savoare

Publicat: 16 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mod de preparare jumări de porc. Ce ingredient le dă un plus de savoare

Printre preparatele delicioase de Crăciun pe care românii le adoră sunt jumările de porc. Servite ca aperitiv ori transformate în diverse paste, acestea sunt nu trebuie să lipsească din gospodăria nimănui, motiv pentru care îţi recomandăm o reţetă simplă.

Ingrediente necesare pentru jumări de porc:

  • două kilograme de fleică de porc ori slănină de porc împănată
    o lingură de sare
    1-2 linguri de apă
    o ceapă

Mod de preparare jumări de porc:

Se taie grăsimea de porc în cuburi potrivit de mari, se pun într-un vas cu sită şi se presară sare peste ele. Se amestecă bine cu sarea de câteva ori şi se lasă la odihnit, la rece, timp de o zi. A doua zi se pun jumările într-un ceaun, la foc mediu şi se adaugă 1-2 linguri de apă. Se amestecă din când în când în ele să se rumenească uniform.

Când se formează untura şi jumările îşi schimbă culoarea, se adaugă o ceapă curăţată şi tăiată îm patru. Ceapa va da gust bun şi aromă atât jumărilor cât şi unturii, Când ceapa începe să se ardă, se va înlătura din untură.

Jumările nu trebuie uscate foarte rău, ci lăsate mai suculente atunci când le scoatem cu o paletă într-o sită. Untura se strecoară şi se pune în borcane de sticlă sterilizate, apoi se păstrează la loc răcoros.

Adauga un comentariu