International

Moldova răspunde amenințărilor Rusiei cu privire la Transnistria

Publicat: 22 apr. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Moldova răspunde amenințărilor Rusiei cu privire la Transnistria
Maia Sandu a vorbit despre incidentele din Transnistria

Moldova a reamintit neutralitatea în războiul ruso-ucrainean. Chișinăul a îndemnat Moscova să respecte această decizie.

Biroul pentru Reintegrare al Moldovei a calificat acuzațiile Rusiei de „hărțuire” la adresa populației de limbă rusă „nefondate” și „inacceptabile”.

„Pe teritoriul Republicii Moldova, stat membru al Consiliului Europei, drepturile și libertățile fundamentale ale tuturor rezidenților sunt garantate și respectate, indiferent de rasă, naționalitate, origine etnică, limbă”, se arată în mesaj, potrivit Unian.

Chișinăul a reiterat faptul că Republica Moldova este neutră

Totodată, ministerul a reamintit că Moldova este neutră. În acest sens, Chișinăul a cerut Moscovei să se abțină de la a face declarații care agravează situația.

Rustam Minnekaev, general rus, a vorbit la adunarea generală anuală a Uniunii Întreprinderilor Industriei de Apărare din regiunea Sverdlovsk și a afirmat faptul că scopul invaziei sale în Ucraina este crearea unui coridor terestru între regiunea Donbas de Est a Ucrainei și Crimeea.

El a adăugat că deținerea controlului asupra sudului Ucrainei va oferi forțelor ruse acces în Transnistria, regiune separatistă din Republica Moldova, unde un contingent de forțe ruse este staționat de la începutul anilor 1990.

De asemenea, generalul rus a precizat că, în Transnistria, „observăm de asemenea cazuri de oprimare a populației rusofone”.

Maia Sandu a semnat o lege privind interzicerea simbolurilor ruse

Pe 19 aprilie, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat o lege adoptată de Parlament privind interzicerea folosirii simbolurilor Z, V și a panglicii Sf. Gheorghe ca simboluri ale agresiunii militare.

„Trebuie să spunem un „Nu” clar războiului și simbolurilor acestuia și să excludem utilizarea acestuia în societatea noastră. Locul acestor simboluri este în coșul de gunoi al istoriei, alături de alte simboluri barbare ale distrugerii și morții.

Această decizie este o datorie față de toate victimele acestui război și față de cei care au trăit aceste orori”, a spus Sandu într-o declarație pe această temă.

Comentarii
  • A spus mai mult decat trebuia, si totodata a gresit. Istoria nu este cos de gunoi, si cine nu o cunoaste ii va repeta dramele.
    Razboiul nu incepe de jos. Nu a inceput de la Otto si Ivan. Nu a inceput de la Aleksandr si Olexandr. Razboiul incepe de sus. Si primul pas este sucirea mintilor si semanarea discordiei. Ori vorbele Maiei Sandu seamana discordie. Si discordia duce la conflict. Are nevoie Moldova de Est de conflicte, mai ales acum? Sigur nu.
    Parerea mea.

  • Bai prostule ce vrei sa faca jocul Rusiei si sa accepte, sa se supuna rusilor nazisti de frica si sa treaca fulger sub comanda Rusiei? Bravo ei!!!!!Ucraina a facut multi ani jocul Rusiei si uite ce nenorocire s-a intamplat ca Bolsevicii au invadat Ucraina si au ucis cu sange rece salbaticii si au distrus tot. CINE PIZ-DA MAMI LUI ESTE ACEST PUTIN PARANOIC , ACEST CADAVRU PUTIN CARE VREA SA INGENUNCHEZE TOATE TARILE LA COMANDA RUSIEI. CINE ESTE ACEASTA RUSIE NAZISTA? NISTE CAKATI SUNT RUSII CONDUSI DE UN KAKAT SI NICIO TARA DIN LUME SUVERANA SI INDEPENDENTA NU TREBUIE SA SE SUPUNA RUSIEI. ba daaaaaaaaaa istoria este cos de gunoi!!!!! Se referea la razboaiele mondiale si la celelalte razboaie mai cu seama ale Rusiei naziste, Maia spunea,,simboluri barbare ale distrugerii și morții;; BRAVO MAIA FELICITARI!!!!!!

  • Hai sa facem pipi -kaka pe Rusia cu Putinul lor schizofrenic, moarte rusilor mizerabili, imputiti, idioti, inapoiati ca in Evul Mediu Rusia este Kakatul lumii, toate tarile sunt impotriva acestei mizerii care se cheama Rusia si unde va fi o varsare de sange in curand cum nu a mai vazut lumea. Moarte bolsevicilor rusi , rusia are nevoie de un milion de bombe.Ati vazut cum tremura nebunul Putin ce crize de nebunie si parkinson face ca nici sa se tina de masa nu mai poate? Este nebun , nu are momente de luciditate decat cu un sac de pastile trebuie ucis , torturat mai intai. Milioane de bomba pe cea mai inapoiata tar din lume care se cheama rusia bolsevica

Adauga un comentariu