Moment așteptat de public! Se reiau spectacolele Operei Naționale Române și ale Teatrului Național

Moment așteptat de public! Se reiau spectacolele Operei Naționale Române și ale Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași

08 ian. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Spectacolele Operei Naționale Române și ale Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași se reiau. Asta după ce, timp de două luni, acestea nu s-au putut desfășura, din cauza pandemiei de Coronavirus. Spectatorii au posibilitatea de a se reîntâlni cu îndrăgiții artiști ai instituțiilor amintite. Totul într-un Concert Extraordinar, interpretat de soliștii și Orchestra Operei ieșene, sub bagheta maestrului Ciprian Teodorașcu (vineri, 15 ianuarie, de la ora 18:30) și cu premiera piesei de la Național „Libertate la Bremen”, de Rainer Werner Fassbinder ( vineri, 8 ianuarie, ora 19:00, la Teatru³)

Se reiau spectacolele Operei Naționale Române (ONRI) și ale Teatrului Național (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iași. Astfel, după mai bine de două luni în care spectacolele Operei nu s-au putut desfășura, din cauza pandemiei de Coronavirus, spectatorii au posibilitatea de a se reîntâlni cu îndrăgiții artiști ai instituției amintite. Astfel, vineri, 15 ianuarie 2021, de la ora 18:30, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, va avea loc un Concert Extraordinar, interpretat de soliștii și Orchestra Operei ieșene, sub bagheta maestrului Ciprian Teodorașcu. Apoi, sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 18:30, publicul va putea urmări cele mai reprezentative momente muzicale ale operei „Indiile galante”, de Jean-Philippe Rameau.

Durata reprezentațiilor va fi de o oră și 30 de minute, fără pauză, conform normelor sanitare impuse

Vor interpreta soliștii, Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Iași. Dirijor va fi Ciprian Teodorașcu, iar dirijor cor – Manuel Giugula. Durata reprezentațiilor va fi de o oră și 30 de minute, fără pauză, conform normelor sanitare impuse. Din cauza acelorași norme, vor putea fi ocupate maximum 30 la sută din locurile sălii de spectacole. Biletele de intrare la primele evenimente ale anului organizate de Opera ieșeană au putut fi achiziționate începând de joi, 7 ianuarie, de la ora 12:00, de pe site-ul www.operaiasi.ro și de la Agenția de Bilete, situată în Foaier.

Premieră la Teatrul Național din Iași după un text inspirat din evenimente reale, petrecute în Germania secolului al XIX-lea

Pe de altă parte, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași a programat primul eveniment teatral din 2021. Este vorba de piesa „Libertate la Bremen”, de Rainer Werner Fassbinder. Este o creație după un text inspirat din evenimente reale, petrecute în Germania secolului al XIX-lea. Spectacolul este realizat de Teatrul Național din Iași în coproducție cu FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală Iași și Centrul Cultural German Iași. Traducere: Victor Scoradeș, regia Florin Caracala. Cu: Petronela Grigorescu, Ionuț Cornilă, Daniel Busuioc, Georgeta Burdujan, Livia Iorga, Mălina Lazăr, Doru Aftanasiu, Radu Homiceanu, Constantin Avădanei, Dumitru Georgescu, Horia Veriveș, Gabriel Anton. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani. Asistență regie: Irina Crețu&Tudor Nicorici, concept scenografic: Ana Ienașcu, video: Andrei Cozlac, univers sonor: Eduard Draude, consultant scenografie: Conceptural SRL. Premiera va avea loc pe 8 ianuarie, ora 19:00, la Teatru³. Următoarea reprezentație este programată pe 11 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *