Eveniment-Social

Recital al Operei Naționale Române Iași intitulat „Seara italiana”, astăzi, 18 iulie 2020, ora 20.30 in Gradina Botanică Anastasie Fătu a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași – Live Video, Galerie Foto

Publicat: 18 iul. 2020

Stagiune estivală la Opera ieșeană! Opera Națională Română Iași (ONRI) a pregătit o frumoasă surpriză pasionaților de operă, care, din cauza pandemiei de coronavirus, au fost privați de posibilitatea de a urmări spectacole live începând cu luna martie. Opera ieșeană organizează o stagiune estivală, reprezentațiile urmând a avea loc în mai multe spații inedite din oraș. Primele evenimente ale verii se vor desfășura la finalul acestei săptămâni.

Vineri, 17 iulie 2020 a fost programată o Gală de Operă și Balet, un spectacol cu muzică și dans care va a fosy susținut de soliștii, baletul, corul și orchestra Operei ieșene în curtea Teatrului Național. Astăzi, 18 iulie 2020, ora 20.30 și duminică, 19 iulie, aceiași ora și în Grădina Botanică Anastasie Fătu va fi gazda reprezentațiilor Operei Naționale Române Iași. Primul eveniment care va avea loc în splendida grădină din Copou va fi „Recital de operă – Seară italiană” .

Pe scenă vor urca soliști îndrăgiți, care vor interpreta arii cu specific italian și canțonete.
Apoi, duminică este programată o nouă Gală de Operă și Balet, care va avea un alt repertoriu față de gala de vineri. Biletele de intrare la reprezentațiile în care se vor respecta toate normele în vigoare pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro.

Opera Națională Română Iași se mută! Toate spectacolele se vor derula, în aer liber, la Grădina Botanică a Universității „Alexandru Ioan Cuza”

Opera Națională Română Iași (ONRI) își mută activitatea artistică! Conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a primit o solicitare din partea managerului Operei ieșene, Beatrice Rancea. „Opera Națională Română Iași solicită aprobare pentru derularea spectacolelor în Grădina Botanică, zona Amfiteatrul-Auditorium, de două ori pe săptămână, în intervalul orar 20:30 – 22:00, cu un număr de 150 – 200 de spectatori”, se arată în document

Opera Națională Română Iași (ONRI) își mută activitatea artistică și spectacolele! Managerul Operei Naționale Române, Beatrice Rancea, a solicitat Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) organizarea evenimentelor în Grădina Botanică.

„Opera Națională Română Iași solicită aprobare pentru derularea spectacolelor în Grădina Botanică, zona Amfiteatrul-Auditorium, de două ori pe săptămână, în intervalul orar 20:30 – 22:00, cu un număr de 150 – 200 de spectatori. Se menționează că vor asigura personalul necesar pentru buna organizare și respectarea tuturor normelor sanitare impuse de lege”, se arată în solicitarea managerului Operei Naționale Române Iași, Beatrice Rancea, către conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Opera Națională Română Iași va organiza activitatea artistică și spectacolele în Grădina Botanică din Iași

Solicitarea venită de la Opera Națională Română Iași (ONRI) va fi analizată astăzi, 6 iulie 2020, de către echipa de conducere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), coordonată de prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul instituției de învățământ.

„Luni, 6 iulie 2020 (astăzi) vom încheia un acord de colaborare cu Opera Națională Română Iași. Astfel, Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași, și prin Grădina Botanică «Anastasie Fătu», își manifestă vocația culturală, deschiderea spre comunitate. În același sens, am facilitat și festivitățile de absolvire, inclusiv de la alte universități din Iași, precum și licee”, a menționat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Cuza”.

Pe de altă parte, rectorul Toader arată că vor fi stabilite toate condițiile legale și de siguranță sanitară legate de organizarea săptămânală a spectacolelor de la Opera Națională Română Iași.

„Opera din Iași, prin managerul Beatrice Rancea, ne-a solicitat organizarea spectacolelor săptămânale în Grădina Botanică «Anastasie Fătu». Noi, Universitatea «Cuza», ne-am dat acordul pentru acest lucru. De precizat că, spectacole săptămânale ale Operei Naționale din Iași în Amfiteatrul-Auditorium vor avea loc cu cel mult 200 de spectatori. Toate măsurile organizatorice în acest sens vor fi luate de Opera Națională Română Iași”, a completat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Opera Națională Română Iași își va derula spectacolele în Amfiteatrul-Auditorium din Grădina Botanică Iași. Spațiul a fost realizat cu un milion lei

De precizat că, în anul 2017, Amfiteatrul-Auditorium din Grădina Botanică Iași era realizat printr-un proiect finanțat cu un milion de lei de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior din România (CNFIS). Este vorba despre Amfiteatru-Auditorium, cu o capacitate maximă de 400 de locuri.

„Este vorba de o investiție de aproximativ un milion lei. Inaugurarea oficială a fost programată în luna iunie, 2017. Ceea ce am realizat în Grădina Botanică se adresează, în principal, tuturor studenților din oraș în a realiza manifestări științifice și pentru a cunoaște lucruri noi despre plante și ocrotirea lor”, arăta, în 2017, prof. univ. dr. Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice din Iași.

Pe de altă parte, tot din aceeași sumă au mai fost refăcute și o parte din aleile Grădinii Botanice din Iași. De precizat că în Amfiteatru-Auditorium de la Grădina Botanică Iași, loc unde Opera Națională Română Iași va organiza spectacole, în trecut s-au mai derulat asemenea evenimente. Astfel, primul eveniment public a fost programat chiar de Ziua Internațională a Copilului din 1 iunie 2017. Asta prin realizarea unui spectacol intitulat „Alice în Țara Minunilor”, binecunoscuta poveste scrisă de Lewis Carroll, în regia Iulian Sandu și organizarea Ateneului Național Iași.

Adauga un comentariu