Actualitate

Moment de reculegere în Parlamentul României pentru cei răpuși de coronavirus. Ludovic Orban: „Guvernul face tot ce este posibil”

Publicat: 12 aug. 2020
Moment de reculegere în Parlamentul României pentru cei răpuși de coronavirus. Ludovic Orban: „Guvernul face tot ce este posibil”
Moment de reculegere în Parlamentul României pentru cei răpuși de coronavirus.

Premieră în Parlamentul României. S-a ținut un moment de reculegere pentru persoanele care și-au pierdut viața în urma infectării cu noul coronavirus. Premierul Ludovic Orban a precizat că Executivul a făcut tot ce i-a stat în putință.

Ludovic Orban a cerut un moment de reculegere în Parlament

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, le-a cerut parlamentarilor să se țină un moment de reculegere pentru cei care au pierdut lupta cu viața din cauza virusului Covid-19. Așadar, toți parlamentarii s-au ridicat în picioare și pentru câteva secunde a fost un moment de liniște totală.

„Alegerile reprezintă un proces fundamental pentru democrație. Deja ați prelungit mandatele aleșilor locali. Cât timp pot să rămână?! Inclusiv pentru combaterea pandemiei trebuie oameni legitimi. Închei prin a vă spune că Guvernul face tot ce este posibil legal și omenește pentru a opri răspândirea virulsului, pentru a începe școala și a asigura alegeri libere. De asemenea, pentru a reduce riscul ca românii să se infecteze. V-aș ruga să reflectați că s-a vorbit de morți. Eu vă propun să ținem un moment de regulegere pentru cei care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului”, a declarat Ludovic Orban în Parlamentul României.

Prețurile măștilor de protecție

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a expus anumite detalii referitoare la prețurile de achiziție mult mai mari decât cele de pe SEAP pentru măștile de protecție cumpărate de Executiv pentru românii defavorizați. Astfel, deși măștile pleacă din China la 0,15 bani/ bucată, România plătește companiilor de transport 0.65 de bani. Cum este posibil acest lucru, a explicat Ludovic Orban în Parlament.

„Prețul de achiziție de 0,64 de bani pe mască era de acum două luni. De atunci a scăzut prețul. Din cele 14 firme care s-au prezentat la licitație a câștigat firma cu cel mai mic preț. Și cu termen o săptămână. Liderii PSD nu au înțeles că nu mai poți să faci politică pe minciună”, a declarat Orban.

Reacția premierului la raportul Curții de Conturi

Premierul Ludovic Orban precizează, în urma raportului Curții de Conturi, în care sunt ilustrate nereguli la achiziții în timpul stării de urgență, că el personal n-a pus mână pe niciun leu care nu i s-a cuvenit în toată viața sa.

”Am fost certat că n-am prezentat măsurile economice ale Guvernului PNL. Păi am fost chemat să prezint situația privind organizarea alegerilor și redeschiderea școlilor. Am să vă prezint totuși câteva cifre și am să vă spun că față de perioada de dinaintea pandemiei avem 7000 de angajați în plus în România. Guvernul a protejat fiecare loc de muncă! Vorbiți de lipsa noastră de grijă față de românii care s-au întors din diasporă. Suntem singurul Guvern care a luat măsuri pentru crearea de locuri de muncă pentru români din diaspora.

Pot să vă vorbesc ore întregi despre măsurile luate economice luate de Guvern. Am luat măsuri pe care puteați să le luați și dumneavoastră când ați crescut artificial prețurile la energie, de erați la un pas de a băga în faliment toată industria. Am dat oxigen în economie prin schema de ajutor de stat. Nu mă laud cu măsura, doar că am noi am aplicat-o, așa cum au făcut și alte state din Uniunea Europeană. Nu vreau să răspund la niște acuzații nefondate, care reprezintă o jignire la adresa integrității mele. În cariera mea profesională n-am luat un leu care nu mi s-a cuvenit! În toată cariera mea nu s-a lipit de mine niciun leu care nu mi s-a cuvenit și sunt cunoscut pentru acest lucru! Ar trebui să citiți mai atent raportul Curții de Conturi și veți vedea că ei vă spun acolo că încă din 2018 puteați să asigurați stocuri, pentru că aveați excedent bugetar, dar nu ați făcut-o!”, a spus Ludovic Orban.

Adauga un comentariu