Eveniment-Social

Momente de panică ieri seară! Un ieșean și-a tăiat venele vrând să-și încheie socotelile cu viața! O vecină a sunat la timp la 112

Publicat: 19 mart. 2020

Un bărbat dintr-o comună ieșeană a încercat să-și pună capăt zilelor. Bărbatul a pus mâna pe o lamă de ras și și-a tăiat venele de la o mână. Din câte se pare, a vrut să se sinucidă după ce a consumat alcool și s-a certat cu soția lui. Pe fir au intrat și polițiștii, care au făcut verificări

Încă un ieșean a încercat să-și pună capăt zilelor. Marți seara, pentru câțiva localnici din satul Budăi, județul Iași, au fost momente de panică. Un bărbat a umblat pe lângă casă cu venele tăiate până când a fost găsit de o vecină care a dat alarma. Era puțin trecut de ora 17:00 când Vasile. C., în vârstă de 64 de ani, s-a luat la ceartă cu soția sa.

Înainte să înceapă scandalul, bărbatul a dat și câteva pahare de alcool peste cap. După minute bune de urlete și țipete, în gospodăria bărbatului s-a instalat liniștea. Nervos peste măsură, a pus mâna pe o lamă de ras și s-a tăiat de mai multe ori pe antebrațul drept. O vecină l-a văzut plin de sânge și a sunat la numărul unic de urgențe 112. Imediat, un echipaj de prim-ajutor a ajuns la locuința bărbatului. După ce i-au oprit sângerarea, medicii au decis să-l transporte la Unitatea de Primire Urgențe pentru tratament. Și polițiștii ieșeni au făcut câteva verificări pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Au mai fost scandaluri

Vecinii bărbatului spun că, de-a lungul timpului, între soți au mai fost scandaluri, însă de data aceasta totul a degenerat. Oamenii s-au speriat când l-au văzut plin de sânge, însă au reacționat așa cum trebuie, iar ieșeanul aflat într-o perioadă mai dificilă din viața lui a fost salvat. Bărbatul va avea nevoie de o perioadă de recuperare, însă este în afara oricărui pericol. Cert este faptul că, în perioada primăverii, tentativele de suicid sunt în creștere. Psihologii avertizează că odată cu venirea primăverii numărul persoanelor care se sinucid crește față de sezonul rece. Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere teologic, în ultimele zile de post și în perioada sărbătorilor, numărul acestor cazuri crește semnificativ.

Principalele motive ale depresiei de sărbători

Deja se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor datorate consumului de alcool și a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar una din șapte persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei de sărbători sunt așteptările nerealiste de la viață și familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Persoanele care trec printr-o perioadă mai dificilă din viața lor ar trebui să ceară ajutor și să nu recurgă la gesturi extreme.

Comentarii
Adauga un comentariu