National

Momente teribile pe o plajă din Constanţa! S-a intervenit cu elicopterul SMURD

Publicat: 25 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Momente teribile pe o plajă din Constanţa S-a intervenit cu elicopterul SMURD
Momente teribile pe o plajă din Constanţa. S-a intervenit cu elicopterul SMURD

Momente teribile pe o plajă din Constanţa. Momente de panică la Constanța, unde autoritățile au intervenit pentru a salva doi bărbați de la înec. Cei doi au vârste de aproximativ 25-30 de ani.

Doi barbați au fost in pericol de a se ineca, fiind necesara intervenția mai multor echipaje la Corbu. Unul dintre aceștia a fost scos din apă de către cetățeni. Bărbatul era conștient și a fost preluat de echipajul de prim ajutor SMURD B Midia.

Cel de al doilea bărbat nu a mai putut fi scos de către cei prezenți la fața locului, așa că a fost nevoie de intervenția echipajelor de specialitate. Pentru salvarea acestuia au intervenit 12 scafandrii, o ambarcațiune TARGA a Inspectoratului, șenilata din punctul de prim ajutor Corbu, un elicopter SMURD pentru survol și ambarcațiunea Opal a ARSVOM.

După mai multe momente de căutare, elicopterul a identificat trupul bărbatului în mare, scafandrii au intrat pentru a îl recuperat. În prezent s-au început manevrele de resuscitare.

Momente teribile pe o plajă din Constanţa. Alte două cazuri similare în Mamaia Nord

În fiecare an numărul persoanelor înecate în timpul verii crește considerabil. Alte două cazuri asemănătoare au avut loc, duminică, în Mamaia Nord. Un bărbat de 50 de ani a murit înecat, iar altul a ajuns în stare gravă la spital.

Ana Maria Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, a declarat că echipele de intervenţie au fost chemate duminică pentru salvarea unui bărbat scos inconştient din apă în zona Mamaia Nord.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru salvarea unui bărbat de aproximativ 50 de ani scos inconştient din apă de salvamari. Forţele alertate au fost un echipaj de prim-ajutor şi un echipaj SAJ, care au început manevrele de resuscitare”, a afirmat Ana Maria Stoica.

Din păcate, după intervențiile eșuate, bărbatul de 50 de ani a fost declarat decedat.

Cu câteva ore mai devreme, un alt bărbat a fost la un pas de moarte. El a fost scos inconştient din mare de către salvamari, tot în staţiunea Mamaia, iar în urma intervenţiei cadrelor medicale, şi-a revenit.

Un ieşean s-a înecat în staţiunea Olimp din Constanța! Avea doar 20 de ani

Sfârşit tragic pentru un tânăr ieşean în vârstă de 20 de ani care îşi petrecea weekendul la mare, în staţiunea Olimp. Băiatul a murit, asta în pofida eforturilor depuse de echipajele de prim ajutor. Conform informaţiilor existente, ieşeanul a fost scos din apele mării de către salvamari. Paramedicii şi medicii au început protocolul de resuscitare, dar fără vreun succes. La faţa locului au ajuns, un echipaj SMURD, dar şi un SAJ Constanța. După eforturile depuse, în zadar, de medici, s-a declarat decesul.

Tânărul era fiul Pr. Conf. Dr. Ilie Melniciuc-Puică și al Prof. univ. dr. Nicoleta Melniciuc-Puică

Ilie Gabriel Melniciuc-Puică era unul dintre copiii Pr. Conf. Dr. Ilie Melniciuc-Puică, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți preoți din Iași. De asemenea, el era fiul Prof. univ. dr. Nicoleta Melniciuc-Puică, profesor universitar la secția de artă sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Familia Melniciuc-Puică este o familie extrem de respectată în Iași și foarte implicată în ceea ce ține de ortodoxie.

Adauga un comentariu