Actualitate

Monica Anisie, anunț important pentru profesori, părinți și elevi

Publicat: 07 mai 2020

Școlile rămân închise până la sfârșitul anului. Elevii și studenții se vor întoarce în instituțiile de învățământ abia din septembrie. Până atunci, orele se vor desfășura în mediul online, ceea ce reprezintă o adevărată provocare chiar și pentru profesori. Aceștia s-au declarat profund nemulțumiți de faptul că nu au avut parte de o pregătire pentru această trecere bruscă de la învățământul tradițional la orele online. În plus, conducătorii unor unități de învățământ cer dovada desfășurării cursurilor online. În acest sens, Monica Anisie a ținut să facă precizări pentru a-i liniști pe profesori.

Anisie îi lămurește pe profesori: „Nu este nevoie de dovezi pentru orele online!”
Profesorii sunt nemulțumiți de faptul că cei de la conducerea instituțiilor de învățământ cer înregistrarea orelor predate online sau fotografii din timpul acestora, pentru a se justifica activitatea cadrelor didactice. Astfel, ei cred că sunt încălcate datele cu caracter personal. Și Secretarul de stat din Ministerul Educației, Luminița Barcari, susține această metodă. Astfel, ea a declarat că este nevoie de o dovadă în sensul desfășurării cursurilor online.

Trebuie să prezinte niște dovezi. Adică o înregistrare, un printscreen dacă folosește laptopul sau telefonul, sunt multe feluri de a înregistra și a dovedi prezenta lor online. Dacă până acum, această activitate de învăţare online nu era prevăzută într-un cadru legislativ, iată, sunt obligaţi să îşi raporteze activităţile. Până la urmă, avem drepturi salariale pe care trebuie să le justificăm printr-o anumită activitate.”, a declarat secretarul de stat.

Ministrul Educației, Monica Anisie, neagă informațiile răspândite de secretarul de stat. Aceasta îi liniștește pe profesori și spune că nu sunt obligați să dovedească susținerea cursurilor online și că nu există un ordin în acest sens. De asemenea, ministrul vrea să afle exact care au fost factorii care au determinat această situație.

“Nu există niciun ordin în acest sens. Tot ceea ce Ministerul Educaţiei a elaborat a fost o instrucţiune către inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ, care trebuie privită din 2 perspective: cum anume ar trebui să se realizeze lecţiile online, iar pe de altă parte cu măsuri pentru cei care nu au acces la tehnologie. Nimeni nu a cerut să facă poze şi de aia vreau să discut concret cu oamenii şi să văd de ce s-a ajuns la această măsură”, a declarat ministrul Anisie.

Comentarii
  • Madam tralalica demisie iar e in perioada aia a lunii cand bate campii, vorbind mult si nespunand nimic! O alta tzatza habarnista a sinistrului guvern iohanist! Mai bine s-o ia pe raBuca turcan, care si asa nu are nicio ocupatie fiind si aia o loaza promovata doar pe criterii de lustruit bastoane, si sa isi vada de profesiile lor de baza, unde presupun ca sunt mari ,,genii”.

Adauga un comentariu