National

Monica Anisie anunță că peste 100.000 de tablete vor ajunge la elevi, începând de luni

Publicat: 11 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Monica Anisie anunță că peste 100.000 de tablete vor ajunge la elevi începând de luni
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie

Miercuri, 11 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la Primăria Sectorului 2, Monica Anisie, ministrul Educației, susține că, de luni, va fi începută distribuția, din lotul al doilea, pentru alte peste 100.000 de tablete pentru elevi.

Conform ministrului, de la începutul acestei activități, bugetul alocat a fost depășit de solicitările pentru achiziţia de tablete şi laptopuri cu 34 de milioane.

Inspectoratele Şcolare şi autorităţile locale s-au unit și au realizat proiecte pentru suplimentarea bugetului de achiziție de echipamente IT pentru şcolile din România – tablete şi laptopuri.

“În toată această perioadă, pe lângă achiziţiile pe care Ministerul Educaţiei le-a realizat prin ONAC, (…) şi autorităţile publice locale s-au implicat şi avem proiecte depuse la Ministerul Fondurilor Europene pentru a deconta banii pe care i-au cheltuit primarii în momentul în care au achiziţionat dispozitive electronice pentru elevi”, a mai declarat Anisie în conferinţa de presă.

Lotul 1 cuprinde 82.000 de tablete. Acestea vor fi livrate pănă la finalul săptămăni

„Deci s-a îmbunătăţit considerabil situaţia de la momentul la care am început anul şcolar. Până la finalul acestei săptămâni vor fi livrate toate cele 82.000 de tablete care au fost achiziţionate de către Ministerul Educaţiei (…)”, a mai precizat Anisie, în conferinţa de presă.

Lotul 2: 108,800 de tablete

„De asemenea, de luni începe distribuţia pentru lotul al doilea, vorbim despre 108.800 de tablete“, a spus Monica Anisie, miercuri, la o conferinţă de presă desfăşurată la Primăria Sectorului 2.

Monica Anisie a cerut inspectorilor şcolari un inventar pe tablete. Ba mai mult, a solicitat întocmirea unui plan de intervenţie.

„Şi astăzi am avut videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, în care le-am solicitat să mai faca încă un inventar, pentru ca, pe zi ce trece, avem alte şi alte date la Ministerul Educaţiei. După cum bine ştiţi, (…) le-am solicitat să faca un plan de intervenţie la nivel local pe fiecare unitate de învătământ. La asta se lucrează acum”, a afirmat Monica Anisie.

Inspectorii şcolari au luat măsuri „destul de drastice”

În ceea ce privește școala online, ministrul Anisie a menționat că au fost realizate activități de inspecţie şcolară, referitoare la desfășurarea cursurilor online. Ministrul a mai adăugat că, acolo unde a fost cazul, inspectorate şcolare au luat măsuri în raport cu modalitatea în care se desfăşoară activitatea didactică în sistem online, iar unele dintre măsuri au fost „destul de drastice.”

Monica Anisie: „Mare parte dintre copii sunt potențiali transmițători asimptomatici ai virusului”

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat un set de măsuri luate pentru trecerea totală la învățământul online. Printre acestea se regăsește și eliminarea tezelor, organizarea unor webinarii pentru profesori și posibilitatea primirii acasă a materialelor didactice de către copiii care nu au acces la internet.

Monica Anisie a anunțat, în data de 7 noiembrie, pe pagina sa de de Facebook, că Guvernul României a decis ca elevii să continue educația în mediul online.

„Mulți contestatari ai acestor măsuri vorbesc despre rata scăzută a infectărilor în școală, venind cu exemplul altor țări din Europa, unde învățământul continuă în varianta clasică. Această abordare este una extrem de periculoasă, pentru că prezintă incomplet realitatea! Potrivit specialiștilor, mare parte dintre copii sunt potențiali transmițători asimptomatici ai virusului. Prin urmare, cifrele referitoare la rata infectării în rândul elevilor nu prezintă o imagine elocventă a situației”, scrie Monica Anisie.

Adauga un comentariu