Actualitate

Monica Anisie anunţă distribuirea tabletelor către școli. Unităţile de învăţământ se pregătesc de scenariul roşu

Publicat: 15 oct. 2020
Monica Anisie, ministrul Educației a discutat că vor fi distribuite tabletele către școlile care se pregătesc de scenariul roșu
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie

Ministrul Educației şi Cercetării, Monica Anisie, a făcut o declaraţie de presa după ce a fost dis de dimineaţă la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Aceasta a ţinut să anunţe că începând de astăzi, 15 octombrie 2020, de la ora 13:00, a început distribuirea tabletelor în școli, în Capitală.

“La nivelul municipiului București într-adevăr ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă se atinge indicele de 3 la mie, așa cum se știe. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire să ne pregătim pentru scenariul roșu”, a declarat Monica Anisie, la ieșirea de la ISMB, în această dimineață.

8.057 de tablete vor fi distribuite în şcoli

În cadrul întâlnirii au fost prezenţi directorul DSP, dar şi inspectorii celor şase sectoare din Municipiul Bucureşti. Nu mai puţin de 8.057 de tablete trebuiau distribuite unităţilor de învăţământ, însă acestea nu au mai ajuns. Ministrul Educaţiei a precizat că astăzi cele opt mii de gadget-uri vor ajunge la elevi pentru a fi facilitata transmiterea cursurilor în varianta online.

“La acea întâlnire a participat și directorul Direcției de Sănătate Publică, dar și inspectorii din fiecare sector al municipiului București. La acea ședință am aflat că, deși au fost trimise către Inspectoratul Școlar al Municipiului București 8.057 de tablete, ele nu au fost distribuite în școli. Ca atare, ieri am avut o ședință operativă la inspectoratul școlar și astăzi începem această distribuire a tabletelor în unitățile de învățământ“, a declarat ministrul Educației, la ieșirea de la ISMB, potrivit Edupedu.ro.

Şcolile se pregătesc de scenariul roşu

Monica Anisie nu are un răspuns de ce tabletele nu au ajuns la destinaţie, având în vedere contextul actual al înregistrării unui record zilnic de cazuri de infectare cu virusul Covid-19.

“Nu știu de ce nu s-a făcut acest lucru până la acest moment, având în vedere faptul că sunt elevi care au nevoie de aceste tablete și există posibilitatea să intrăm în scenariul roșu, adică să continuăm învățarea în sistem online“, a avertizat Monica Anisie.

Ministrul Educației a anunțat că “tabletele au ajuns acum 2 săptămâni [în București – N.Red.] și sunt într-un depozit în Sectorul 3. Voi merge astăzi, împreună cu inspectorii din cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, la acest depozit și dacă nu s-a putut face această distribuire către unitățile de învățământ voi face eu acest lucru, ca elevii să primească tabletele în cel mai scurt timp, adică astăzi și mâine aceste tablete să fie la elevi“.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti nu a distribuit tabletele de 2 săptămâni

Interpelata care au fost cauzele nedistribuirii de către ISMB a tabletelor de două săptămâni. De la ora 13.00 tabletele vor fi predate inspectorilor de sector şi după aceea acestea vor fi distribuite şcolilor.

“Ca urmare a întâlnirii pe care am avut-o la Prefectură și a celei de ieri de la Inspectoratul Municipal am aflat că nu s-a realizat acest lucru din cauza faptului că au fost câteva probleme și de comunicare între inspectorul școlar general și ceilalți inspectori, dar și o problemă epidemiologică. Au fost diagnosticați mai mulți colegi inspectori cu COVID și a trebuit să rămână în izolare și în carantină“.

“Aceste tablete vor fi distribuite începând de astăzi, de la ora 13:00. La ora 13:00 voi fi la depozit pentru a le preda către inspectoratele de sector și după aceea către unitățile de învățământ“, a continuat Anisie.

De asemenea, și primăria Municipiului Iași achiziționează tablete pentru elevii ieșeni, suma totală ajungând la jumătate de milion de euro. Totodată, ieri, în cadrul unei conferințe de presă inspectorul general școlar prof. dr. Genoveva Farcaș a anunțat cumpărarea a 20.000 de device-uri.

Adauga un comentariu