Actualitate

Monica Anisie anunță o nouă Ordonanță de Urgență. Ce se întâmplă dacă situația epidemiologică se agravează

Publicat: 15 iul. 2020
Monica Anisie cu mască pe față, la birou
Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a declarat astăzi că Monica Anisie este un exemplu de „brambureală” și „maximă ineficiență”

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță o nouă Ordonanță de Urgență prin care se vor stabili măsurile pe care trebuie să le ia autoritățile când începe școala.

„Vom pregăti o Ordonanță de urgență prin care să stabilim măsurile pe care trebuie să le luăm în această perioadă dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor în sistem online”, a declarat Monica Anisie.

Monica Anisie anunță o nouă Ordonanță de Urgență: „Vom stabili măsurile pe care trebuie să le luăm“

Minsitrul Educației a adăugat că Ordonanța va cuprinde toate măsurile necesare pentru ca elevul să nu fie în niciun fel prejudiciat și să aibă acces la educație. În plus, Monica Anisie a precizat că toate măsurile vor fi stabilite în Ordonanță.

„Prin Ordonanța de urgență vom stabili măsurile pe care trebuie să le luăm în această perioadă dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor în sistem online, a menționat Monica Anisie.

Scenarii pentru începerea anului şcolar

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie a spus ieri, într-o vizită oficială la Iaşi, care sunt scenariile pentru începerea anului şcolar. Aceasta a explicat că la momentul de faţă sunt mai multe scenarii care se iau în calcul.

Monica Anisie a explicat că pentru începerea noului an şcolar 2020-2021, s-au luat în calcul mai multe scenarii:

”Legat de începerea noului an şcolar 2020-2021, am analizat modalităţile de redeschidere a unităţilor de învăţământ cu ai noştri colegi, inclusiv din Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Astfel, scenariile de reluare a cursurilor, ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi a evoluţiei epidemiologice. Din ce vedem acum, lucrurile nu evoluează înspre bine. Pentru a nu se înţelege greşit, la acest moment sunt mai multe scenarii. Unul dintre ele este ca o parte dintre elevi să vină la şcoală, în timp ce ceilalţi vor sta acasă şi vor derula activitatea online. Apoi, prin rotaţie, cei care au învăţat online vor veni la şcoală, iar cei care au învăţat în mod fizic, se vor întoarce acasă. Repet, acum se lucrează la toate scenariile posibile. ” a menţionat Anisie.

Ministrul Educaţiei Cercetării, Monica Anisie se va întâlni cu profesoara care a solicitat tablete pentru elevi

Monica Anisie a avut o întrevedere cu întreaga echipă ISJ Iaşi. Cu acest prilej a ţinut să îi felicite pe toţi profesorii şi elevii din judeţul Iaşi pentru rezultatele de la Examenele Naţionale. Poziția oficială a Inspectoratului Școlar Județean poate fi consultată AICI!

Un alt aspect a ţinut de faptul că, la Iaşi, este singurul centru de admitere în unităţi de învăţământ preuniversitar din România pentru elevii din Rep. Moldova. În final, Anisie, a punctat faptul că în toată ţara merge şi are întâlniri de lucru tocmai pentru că infrastructura, curriculumului şi resursele de care dispune sistemul pot fi pregătite pentru noul an şcolar.

Monica Anisie se afla, în aceste momente, într-o vizită oficială în judeţul Iaşi. Aceasta a venit alături de ministrul Mediului, Costel Alexe, prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoras, la sediul IȘJ Iași unde a avut o întrevedere cu șefa IȘJ Iași, prof. dr. Genoveva Fărcaş. În cadrul întâlnirii, oficialii au abordat mai multe teme printre care şi detaliile legate de titularizări dar şi despre situaţia învăţământului ieşean şi rezultatele obţinute de elevi la probelele naţionale.

Adauga un comentariu