Actualitate

Monica Anisie, după ce Capitala a intrat în scenariul roşu: „La întrebarea dacă elevii se duc școală trebuie să răspundă prefectul”

Publicat: 18 oct. 2020
Monica Anisie explică
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie

Bucureştiul a înregistrat duminică 770 de cazuri noi de COVID şi a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricție și intrarea în scenariul roșu. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că decizia de a se închide școlile va fi luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, iar anunțul va fi făcut de prefectul Bucureștiului, afla în concediu de odihnă.

”DSP va prezenta o analiză a situației epidemiologice. În funcție de focarele existente în unitățile de învățământ, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență poate decide suspendarea temporară, pentru 14 zile, a activităților care presupun prezența față în față. În absența unei astfel de decizii, unitățile vor funcționa în scenariul 2. Până când Comitetul va emite această hotărâre, unitățile vor funcționa în scenariul 2, ca și până acum.

Eu nu pot să mă pronunț în legătură cu această situație. Nu pot eu să mă pronunț în locul Comitetului. Mânie dimineață, la ora 8, am convocat o ședință operativă la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

La întrebarea dacă elevii se vor mai duce la școală trebuie să răspundă prefectul Municipiului București. Școala online va fi 14 zile, dacă scade incidența. Eu nu mă pronunț pe ce cred, ci spun care sunt prevederile legale.”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației, Monica Anisie: Cel mai probabil de marți se suspendă cursurile față în față în Capitală

Cursurile față în față în Capitală vor fi suspendate cel mai probabil de marți, spune ministrul Educaţiei Monica Anisie.

Întrebată, duminică, la Digi24, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat o rată a infectărilor cu noul coronavirus, în ultimele 14 zile, în Bucureşti, de 3,02, ce urmează, Anisie a spus că decizia de suspendare a cursurilor trebuie luată de Comitetul Municipiului pentru Situații de Urgență București.

„Cel mai probabil de marți vor fi suspendate cursurile față în față, activitățile didactice vor continua online”, a declarat ministrul Educației.

Întrebată de ce nu se ia decizia acum, ministrul Educaţiei a spus că DSP are la dispoziție 24 de ore să comunice comitetului rata incidenței cumulate, iar prefectul trebuie să convoace acest comitet.

Monica Anisie le transmite părinților că am mai trecut printr-o astfel de situație și există deja localități care se află în scenariul roșu: „Guvernul a emis o ordonanță de urgență pentru ca părinții să poată să rămână acasă dacă se trece în alt scenariu. Exact cum a fost și în perioada stării de urgență”.

În ceea ce privește tabletele pentru elevi, Anisie a spus că acestea au fost livrate în București

„Țin să menționez că la nivelul municipiului București, MEC a transmis aceste tablete încă din 25 septembrie către Inspectoratul Școlar al municipiului București, de acolo au fost distribuite abia săptămâna trecută. Am deblocat situația, inspectorii școlari mi-au transmis că tabletele au fost distribuite”, a afirmat ministrul.

Întrebată dacă au școlile din Capitală tablete dacă se intră în scenariul roșu, Monica Anisie a răspuns: „Copiii care au solicitat aceste tablete în aprilie – martie, atunci când noi am intrat în stare de urgență, da”.

Conform ministrului, în București au fost livrate 8.057 de tablete.

Adauga un comentariu