Actualitate

Monica Pop, reacție efervescentă: „Să sperăm că lucrurile se vor limpezi după toate controalele acestea”

Publicat: 24 iul. 2020
Monica Pop

Medicul Monica Pop a vorbit despre controalele efectuate la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș. Aceasta a menționat că pacienții au beneficiat de tratament mereu și că nu înțelege cum un medic a putut afirma așa ceva.

”Mi se pare extrem de gravă afirmația cum că bolnavii nu au primit tratament și au decedat fără tratament. Deci acest lucru mi se pare absolut inadmisibil! Eu nu cred că este așa. Întâmplător și din nefericire, am avut cunoștințe între pacienții de la Balș care au stat chiar în terapie intensivă și spuneau că erau sufocați de tratament.

Aveau tratamente absolut tot timpul. Eu nu pot să cred că un medic poate afirma așa ceva. Mi se pare foarte gravă această afirmație, nici nu poate fi vorba să fie adevărată. Să sperăm că lucrurile se vor limpezi după toate controalele acestea”, a zis Monica Pop.

Monica Pop a răbufnit. Aceasta consideră că oamenii nu mai au încredere în autorități din cauza Executivului

Medicul Monica Pop a răbufnit la adresa Guvernului Orban. Aceasta a afirmat că, din cauza afirmațiilor în contradictoriu făcute de Executiv, oamenii nu mai au încredere în autorități. Monica Pop consideră că Sistemul de Sănătate va susține cu bine această pandemie de SARS-CoV-2.

”După părerea mea lucrul bun este că Sistemul de Sănătate va duce și sunt în măsură să spun asta. Chiar dacă sunt multe cazuri COVID Sistemul de Sănătate va duce, se va descurca, fără discuții. A spus și ceva care nu există. Și nu am cum să afirm așa ceva. Spune dânsul că va fi urmărit în izolare sau la spital dacă face tratament pacientul. Nu poți să obligi pe niciun om din lumea asta să ia un tratament dacă nu vrea. Omul trebuie convins și sunt -pentru- acest aspect. În starea de urgență oamenii au stat acasă. Oamenii au înțeles totuși că trebuie să stea acasă. Din cauza faptului că cei care conduc au spus lucruri contradictorii despre același subiect, oamenii au început să-și piardă credibilitatea.”, a spus Monica Pop.

Schimb de replici între Monica Pop și Virgil Musta: „Asta este o incitare a pacienților”

Schimb acid de replici între Monica Pop și Virgil Musta. Șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a afirmat că în unitatea medicală pe care o conduce nu mai sunt locuri disponibile pentru pacienții infectați cu coronavirus. Monica Pop  l-a acuzat pe acesta că le transmite pacienților să nu mai vină în unitatea medicală.

„La noi pandemia e în creștere, e un număr tot mai mare de cazuri. În spitalul nostru, „Victor Babeș”, nu mai avem locuri. Dacă inițial, spitalul a făcut față fără probleme cazurilor noi de infecție, acum suntem copleșiți de numărul de cazuri. Dintre acestea, jumătate sunt forme medii spre severe. Vă pot spune doar că avem un număr de cazuri mare și avem forme grave, critice, la Terapie Intensivă e plină de cazuri cu evoluție severă”, a declarat Virgil Musta.

Imediat după ce aceste afirmații au fost făcute de medicul din Timișoara, Monica Pop l-a acuzat că le transmite indirect pacienților care sunt infectați cu SARS-CoV-2 să nu mai vină în spital.

„Ați spus cu o voce foarte stinsă că nu mai sunt locuri. Asta este o incitare a pacienților care au Covid ca să nu mai vină la spital? Dacă nu sunt locuri, unde să vină?”, a spus Monica Pop.

Virgil Musta a argumentat că, odată cu unitatea de terapie intensivă mobilă care a fost primită de spital, capacitatea de internare a crescut cu 12 locuri.

„Acum un minut ați spus că nu mai sunt locuri. Asiptomaticii sau ușor simptomaticii nu sunt de terapie intensivă. Când spuneți că nu mai sunt locuri, înseamnă că pacienții nu mai vin pentru că nu mai au locuri. Eu așa înțeleg. Mi se pare foarte normal. În Timișoara nu mai poate să meargă niciun om la spital”, a continuat Monica Pop.

„Cum spuneam, la Spitalul Victor Babeș nu mai sunt locuri. Aceste cazuri de coronavirus sunt preluate acum de Spitalul de Dermatologie și Spitalul Municipal din Lugoj. Reprezintă un plan de rezervă în care pacienții noi internați sunt preluate de alte spitale, sunt evaluate de aceștia. În momentul în care nu vor mai fi locuri nici aici, va intra în funcțiune și Spitalul Militar”, a explicat Virgil Musta.

Adauga un comentariu