Prima pagină » Sanatate » Monocite crescute. Ce afecțiuni provoacă manifestarea fenomenului

Monocite crescute. Ce afecțiuni provoacă manifestarea fenomenului

17 aug. 2022, 13:35,
în Sanatate

Tot mai multe persoane se plâng de monocite crescute. Monocitul este un reprezentant al globulelor albe. Aceasta este o celulă destul de mare, care are un nucleu cu o dimensiune impunătoare, ușor deplasat excentric, iar în corpul nostru îndeplinește funcții foarte importante. Pentru a-și îndeplini sarcinile, așa-numiții purtători sunt echipați cu dispozitive speciale.

Această celulă poate avea o mișcare ameboidă, se poate mișca independent, ca o amibă, în partea lichidă a sângelui și poate avea o mișcare transnazală. Celula lasă prin peretele subțire al vasului de sânge șederea în fluxul sanguin și, în consecință, se grăbește în anumite țesuturi. Îndeplinește funcția de ordonator, are o proprietate atât de puternică precum chimiotaxia și se poate grăbi exact la focarele de inflamație. Acolo, unde sunt multe celule distruse, unde pot fi bacterii moarte, viruși, celule moarte ale corpului.

monocite la nivelul microscopului

Orice boală infecțioasă poate provoca o stare de monocitoză

Monocite crescute. Concentrația normală de globule albe

Concentrația de monocite în sânge este relativă și absolută. Concentrația absolută este detectată de un medic de laborator la microscop, într-un microlitru de sânge și este de 0,04-0,8*109/L pentru adulți și 0,05-1,1 * 109 / l pentru copiii sub 12 ani.

Și relativ, este calculat în raport cu toate leucocitele și ar trebui să fie de la 1% la 10%. Orice indicator mai mare este considerat monocitoză sau o creștere a numărului de monocite. Din senin, numărul de monocite nu crește. Există anumite motive pentru aceasta.

monocite la nivelul microscopului

Monocitele cresc și o dată cu manifestarea problemelor tractului digestiv

Afecțiunile care provoacă creșterea nivelului de monocite din sânge

Tuberculoza, inclusiv formele extrapulmonare de tuberculoză, sunt clasate pe primul loc atunci când vine vorba de creșterea monocitelor. El este cel care va provoca această monocitoză. Astfel, în orice formă de tuberculoză, o persoană va avea întotdeauna o creștere a numărului de monocite.

Sifilisul este, de asemenea, o boală sistemică, odată cu el va exista și monocitoză sau o creștere a numărului de limfocite și leucocite. Acest simptom este provocat și de alte boli de natură autoimună. În primul rând, bolile de natură autoimună a țesuturilor conjunctive, adică lupus eritematos sistemic, afecțiuni reumatoide, artrită reumatoidă și periartrita nodoasă.

Monocitele cresc și o dată cu manifestarea problemelor tractului digestiv, în special colita ulcerativă, inflamația intestinului subțire, boala Crohn sunt acele afecțiuni în care și numărul de limfocite din sânge va crește.

Orice boală infecțioasă poate provoca o stare de monocitoză. Și dacă se dezvoltă monocitoza, în bolile care nu sunt asociate cu tuberculoza, sifilisul, atunci o creștere a monocitelor va indica faptul că procesul infecțios a intrat în stadiul final. Cu alte cuvinte, monocitele, care s-au activat în fagocite, indică faptul că procesul inflamator intră în stadiul final. Stresul, printr-o încălcare a echilibrului psiho-emoțional poate provoca o creștere a monocitelor.

monocite la nivelul microscopului

Sifilisul este, de asemenea, o boală sistemică, odată cu el va exista și monocitoză sau o creștere a numărului de limfocite

Când trebuie să mergi să faci un test de sânge. Simptomele care semnalează monocitoză

De cele mai multe ori, monocitoza ar putea fi semnalată de o pierdere în greutate inexplicabilă. Scăderea sau lipsa completă a apetitului. De asemenea, afecțiunea este anunțată și de oboseală crescută. Slăbiciune nerezonabilă. Ți se pare că ai dormit bine, nu pare să fi fost suprasolicitat, părea că te odihnești destul de bine, dar dimineața te-ai trezit și nu mai ai putere. Această slăbiciune nerezonabilă necesită controlul obligatoriu al unui test de sânge.

Anxietate, atacurile de panică, depresie sau excitare psiho-emoțională. Acest lucru ar trebui, de asemenea, să încurajeze o persoană să meargă să facă un test de sânge detaliat. Iritabilitate, apatie, somnolență, orice tulburare a stării psiho-emoționale poate provoca modificări ale sângelui periferic.

Respingerea bruscă a alimentelor din carne, până la punctul de dezgust pentru mâncarea din carne. De regulă, monocitoza va fi prezentă într-un test de sânge detaliat. Afecțiunea este simțită și din cauza unor tulburări gastrointestinale, precum balonare, motilitate violentă, tulburări ale scaunului, atât constipație, cât și diaree, excreție crescută de mucus cu fecale.

Erupțiile cutanate specifice pe piele, pe membranele mucoase pot fi, de asemenea, o afecțiune în care va exista monocitoză sau o creștere a concentrației de monocite în sânge. Precum și prezența erupțiilor cutanate pe organele genitale.

Trebuie de spus că toate simptomele enumerate semnalează monocitele crescute dar și bazofilele. Este de subliniat faptul că o creștere a numărului de monocite din sânge nu este un diagnostic. Aceasta este starea sângelui periferic al celulelor sistemului imunitar, ceea ce indică faptul că nu totul este în ordine. Iar acest lucru necesită o examinare obligatorie, mai mult decât atât necesită o atenție deosebită și o decodare ulterioară.

molecula de monocite la nivelul microscopului

Concentrația de monocite în sânge este relativă și absolută

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 decembrie 2024
13 decembrie 2024