Actualitate

„Monstrul din Caracal” primește lunar bani de la stat! Ce pensie are Gheorghe Dincă

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Monstrul din Caracal primește lunar bani de la stat Ce pensie are Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă primește pensie de la statul român

Gheorghe Dincă a fost condamnat la închisoare în cazul Caracal, dar primește pensie din partea statului român. „Monstrul din Caracal” a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru răpirea, torturarea și uciderea tinerelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu în 2019.

„Monstrul din Caracal” primește lunar bani de la stat!

Condamnat la 30 de ani de detenție, după ce a fost acuzat că a răpit, sechestrat, violat și ucis două tinere, pe care le-a incinerat apoi într-un butoi de tablă cu fund dublu, Gheorghe Dincă primește pensie de stat. Chiar și așa, Gheorghe Dincă primește o pensie de o mie de lei.

Suma totală nu ajunge însă în mâinile lui Dincă. În urma deciziei instanței de a-l obliga pe Gheorghe Dincă să plătească familiilor victimelor despăgubiri în valoare de peste 600.000 de euro, a fost instituită o poprire pe pensia sa. Prin urmare, din cei 1.000 de lei, 30% sunt reținuți pentru a acoperi despăgubirile, ceea ce înseamnă că Gheorghe Dincă primește efectiv doar 700 de lei lunar.

În ciuda proceselor judiciare și hotărârilor instanțelor care au impus obligația lui Dincă să achite niște sume pentru familiile îndurerate ale Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, până acum nu a fost făcută nicio plată integrală. Proprietățile pe care le deține Gheorghe Dincă nu au fost valorificate în totalitate, fiind vândute doar câteva resturi de fier și două mașini vechi, sume care sunt departe de a acoperi despăgubirile imense stabilite de instanță.

Din pensia lui Dincă se încearcă în continuare recuperarea sumelor datorate. Chiar dacă suma reținută lunar este modestă în comparație cu valoarea totală a despăgubirilor, fiecare contribuție ajută la îndeplinirea obligațiilor impuse de instanță.

Gheorghe Dincă susține că victimele sunt în viață

Gheorghe Dincă spune că cele două adolescente sunt în viață. Mai mult, acesta a afirmat că le-a vândut pe fete unor traficanți de carne vie, însă, nici autoritățile și nici familia victimelor nu l-au crezut.

„Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut! Eu am dat toate detaliile în fața instanței, însă nu au vrut să verifice informațiile. Până și familiile fetelor le-au cerut magistraților să verifice toate detaliile pe care le-am spus, însă nu au făcut acest lucru. (…) În dosarul în care m-au condamnat n-au avut nicio probă solidă. Expertizele medico-legale contrazic afirmațiile procurorilor”, a declarat, Gheorghe Dincă.

„Monstrul din Caracal“ a fost mutat într-o celulă nouă, după ce i-a fost schimbat regimul de detenție. Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au precizat că Gheorghe Dincă a fost mutat într-o cameră în care se află alți 20 de condamnați periculoși mai în vârstă.

Gheorghe Dincă ar fi reușit să se impună în fața celorlalți și să pună mâna pe un pat bun, situat jos, în așa fel încât să nu fie nevoit să se cațere la etajele superioare.

Sursele ANP au mai menționat că deținut nu muncește, însă participă în mod regulat la slujbele organizate la sala de sport de către pastorii penticostali care au parteneriate cu Penitenciarul Craiova.

Așadar, chiar dacă a fost condamnat la 30 de ani de detenție, Gheorghe Dincă primește pensie de la statul român.

Comentarii
  • Mai este America tara tuturor posibilitatilor…? eu cred ca Romania este aceea. criminal, puscarias, sta in puscarie, are acopers deasupra capului, lumina, 3 mese pe zi, loc de rugaciune, de plimbare, biblioteca, dusuri, pensie de la stat, ca na’, omu a muncit si a cotizat la viata lui. TRAI NENEACA!

Adauga un comentariu