Actualitate

Moțiune de cenzură împotriva Executivului Cîțu. Marcel Ciolacu: „Este evident faptul că avem suficiente argumente pentru a depune în această sesiune!”

Publicat: 17 mart. 2021
Marcel Ciolacu cu mască
Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a fost prezent, joi, 22 aprilie 2021, la o acțiune de ecologizare în județul Giurgiu. Reprezentantul social-democraților a făcut o serie de precizări strâns legate de decizia Comisiei Europene, aceea de a respinge forma actuală a Planului Național de Redresare și Reziliență prezentată de actuală coaliție de guvernare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că va fi depusă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, în această sesiune parlamentară. Cel mai probabil tema va fi legată de modul în care Guvernul gestionează pandemia de Covid-19.

”După cum știm, constituțional, opoziția are dreptul de a depune o moțiune de cenzură pe fiecare sesiune, și categoric vom depune o moțiune de cenzură în această sesiune, este evident faptul că avem suficiente argumente. Numai dacă vă urmăresc pe dumneavoastră o zi întreagă găsesc două-trei teme. În primul și în primul rând continuăm pe, astăzi se face un an de când am intrat în stare de urgență, pe gestionarea pandemiei. Mi se pare și rămâne tema principală. Pentru că deja nu mai putem vorbi despre economie atâta timp cât nu reușim să depășim această criză sanitară și uitați că efectiv parcă nu învățăm nimic din ce s-a întâmplat acum un an de zile sau acum șase luni de zile”, a transmis Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Nu poti să faci mereu și mereu aceleași greșeli”

Președintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a precizat astăzi, 17 martie 2021, faptul că nu poți să comiți aceeași greșeală la nesfârșit, iar România are din nou probleme cu numărul de locuri de la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. Astfel, după ce numărul paturilor la ATI s-a micșorat, secția este la capacitate maximă. În aceste momente se discută de modificarea din nou a locurilor, concret de creșterea capacității secției de Terapie Intensivă.

„Nu poți să faci mereu și mereu aceleași greșeli. Iarăși suntem cu ATI-urile la maximum, acum se discută, după ce am micșorat numărul în ATI, cu 100 de paturi, acum se discută să mai mărim numărul la ATI, când suntem în plină criză. Nu există prevenție, nu există anticipare a unor pași. Mie domnul Rafila îmi explică foarte clar progresia și cum duc lucrurile. Din ce mi-a explicat mie, în patru-cinci zile deja avem un blocaj total în ATI. Și nimeni nu ia nicio măsură. Vorbim de totul și cu totul alte teme, dar nu vorbim de temele…”, a spus Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru G4Media.

Moțiunea simplă împotriva lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a fost respinsă

Marți, 16 martie 2021, moțiunea simplă depusă de Partidul Social Democrat, împotriva lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a fost respinsă.

Prin vot secret cu bile, plenul Senatului a respins moțiunea simplă depusă de PSD, intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”. Pentru adoptarea moțiunii s-au înregistrat 55 de voturi, 72 de voturi pentru respingerea moțiunii și doar o abținere.

„Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii PSD şi al unui vechi sistem de a face politica. Mai întâi Vlad Voiculescu, acum eu. Vorbiţi despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Aici e chiar hilar, de la PSD care a dat OUG 114, de la PSD care a destabilizat economia într-o singură zi, care a venit cu geniile economice Vâlcov, Andrușcă, Dragnea. Ați arătat atunci mediului privat că sunteți în stare de orice. Era un prăpăd total pe bursă”, a transmis ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Comentarii
  • ANONIMULE poti sa o sugi tu intai, pana dai de gust si apoi oferi CONSULTANTA si altora. Esti un MARE DOBITOC CARE UMBLII CU ” EA ” IN GURA, altceva nu stii sa comentezi, in fiecare zi. ANONIM = NIMENI = SECURIST = JIGODIE.

  • ANONIME ai dreptate,e cam negricios Ciolacu daca PSD merg in continuare pe mina lui se duc de tot in cap,acest partid a avut oameni valorosi dar au fost indepartati de agenturile straine

  • Muia era ptr chiolacu dar daca vrei si tu stai la rand,urmezi ,cat despre invectivele pe care mi le-ai adresat ti se potrivesc de minune asistat social psd-ist

Adauga un comentariu