Actualitate

Moțiunea simplă împotriva lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a fost respinsă – VIDEO

Publicat: 16 mart. 2021
Claudiu Năcui, ministrul Economiei, vorbește
Claudiu Năsui, ministrul Economiei

Marți, 16 martie 2021, moțiunea simplă depusă de Partidul Social Democrat, împotriva lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a fost respinsă.

Prin vot secret cu bile, plenul Senatului a respins moțiunea simplă depusă de PSD, intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”. Pentru adoptarea moțiunii s-au înregistrat 55 de voturi, 72 de voturi pentru respingerea moțiunii și o abținere.

Claudiu Năsui: „Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii PSD”

Iată ce a declarat Claudiu Năsui, ministrul Economiei:

„Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii PSD şi al unui vechi sistem de a face politica. Mai întâi Vlad Voiculescu, acum eu. Vorbiţi despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Aici e chiar hilar, de la PSD care a dat OUG 114, de la PSD care a destabilizat economia într-o singură zi, care a venit cu geniile economice Vâlcov, Andrușcă, Dragnea. Ați arătat atunci mediului privat că sunteți în stare de orice. Era un prăpăd total pe bursă.

Ați depus moțiunea pentru că am închis niște robineți de bani care mergeau spre mafii politice. Ați depus pentru că am deranjat interesele dvs financiare. Acum sunteți loviți la bani.

Nu am destabilizat nicio economie, doar economia de gașcă a dvs. Aveți impresia că puteți să mă șantajați sau intimidați, dar nu veți reuși pentru că nu mi-e frică. Din 37 de companii ale Ministerului Economiei, 28 au grave probleme economice, asta e rezultatul PSD – jaf, căpușare și debandadă.
Ziceţi că s-a declanşat ancheta penala asupra măsurii 3. Nu sunt specialist în drept penal, dar o anchetă penala nu se declanşează de la sine. Eu am vorbit despre aceste nereguli, l-am anunţat pe premier şi eu am făcut plângerea la DNA”, a declarat Claudiu Năsui.

PSD  a depus moțiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei

Miercuri, 10 martie 2021, membrii Partidului Social Democrat au depus, la Senat, moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, intitulată „O Românie în agonie cu Năsui la Economie”.

Cel care a anunțat depunerea moțiunii simple, în plenul Senatului, este senatorul social democrat Lucian Romaşcanu:

„Conform articolului 66 din Regulamentul Senatului, subsemnaţii, membri ai Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat, vă înaintăm o moţiune simplă cu titlul ‘O Românie în agonie cu Năsui la economie’, adresată ministrului Economiei, Claudiu Năsui”, a precizat Lucian Romaşcanu.

De asemenea, după cum a declarat preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, hotărârea de a depune o moţiune împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a fost luată în Biroul Politic Naţional al formaţiunii.

„Motivele – blocarea măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a explicat motivele pentru care a fost depusă moțiune simplă împotriva ministrului Economiei

Marcel Ciolacu, președintele PSD l-a acuzat pe Claudiu Năsui că a blocat măsura 3 și că a avizat inițierea vânzării companiilor profitabile.

„Am luat hotărârea să depunem săptămâna aceasta, la Senat, moțiunea împotriva domnului ministru Năsui. Motivele le cunoașteți – blocarea Măsurii 3, fonduri europene – 478 de milioane de euro blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviință să-și facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor. Categoric nu s-ar putea iniția vânzarea companiilor românești profitabile în perioada de pandemie și de criză economică, lucru rotal neadecvat ca membru UE, celelalte state blocând vânzarea de acțiuni”, spune Marcel Ciolacu.

Liderul social democrat îl acuză pe Claudiu Năsui, de asemenea, că a hotărât să nu se mai promoveze exporturile românești.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a depus plângere penală la DNA

Claudiu Năsui, Ministrul Economiei, a menționat faptul că a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție, în data de 18 februarie 2021, în cazul suspiciunilor de fraudă la aplicarea Măsurii 3, în ceea ce privește accesarea granturilor pentru investiţii acordate Interprinderilor Mari și Mijlocii (IMM) din fonduri europene.

Plângerea penală depusă la DNA este una in rem, fiind legată de suspiciunile pe care le are cu privire la acordarea granturilor pe Măsura 3, un program cu o finanţare totală în valoare de peste 550 de milioane de euro, bani nerambursabili care ar fi trebuit acordaţi firmelor afectate de pandemie.

„Am depus o plângere penală in rem la DNA care vizează activitățile suspecte, de comun acord cu premierul Florin Cîțu”, a declarat Claudiu Năsui.

 

Comentarii
Adauga un comentariu