Actualitate

Moțiunea simplă împotriva ministrului Grindă, supusă la vot – UPDATE

Publicat: 14 iul. 2020
Moțiunea simplă împotriva ministrului Grindă, supusă la vot
Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, 14 iulie 2020, în sesiune extraordinară, moţiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan. Moțiunea intitulată „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!” a fost iniţiată de 77 de deputaţi PSD. Până acum, au fost adoptate cinci moţiuni simple împotriva miniştrilor liberali ministrul Finanțelor Publice Florin Cîţu, ministrul Agriculturii Adrian Oros, ministrul Educației și Cercetării Monica Anisie, ministrul de Interne Marcel Vela şi ministrul Muncii și Protecției Sociale Violeta Alexandru.

UPDATE:  Moţiunea simplă „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!”, împotriva ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a fost adoptată de către Camera Deputaţilor. S-au înregistrat 168 de voturi pentru, 81 contra şi 50 abţineri, iar 5 deputaţi nu au votat.

Moțiune simplă împotriva ministrului Dezvoltării

În textul moţiunii simple depusă de PSD, ministrul Ştefan este acuzat de fals în acte publice, „neanchetat încă de organele abilitate, din motive greu de înţeles”.

„Dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul ‘Grindă‘ o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România. (…) Prezenta moţiune simplă are drept scop evidenţierea celor mai importate aspecte negative care au marcat mandatul ministrului Ion Ştefan şi care constituie deja motive foarte puternice pentru demiterea sau demisia acestuia de la conducerea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei”, au arătat semnatarii moţiunii.

PSD susţine în moţiune că Ion Ştefan şi-a început mandatul „cu un fals, de la care i se trage şi bine-cunoscuta poreclă de ministrul ‘Grindă’; în mod ironic, ministrul a devenit mai cunoscut după porecla sa decât după numele său real”.

„În cazul domnului ‘Grindă’ este vorba de un fals clar în acte publice, neanchetat încă de instituţiile abilitate, din motive greu de înţeles. Chiar în acest moment, pe site-ul Camerei Deputaţilor, la pagina deputatului Ion Ştefan pot fi consultate două declaraţii de avere cu un conţinut contradictoriu, dar care poartă aceeaşi semnătură a domnului ministru. Două declaraţii, în care acesta declară, pentru acelaşi imobil din municipiul Focşani, o suprafaţă diferită: 910 metri pătraţi în declaraţia din iunie 2019 şi 524 metri pătraţi în declaraţia din noiembrie 2019. Este un fals încă nelămurit prin declaraţiile publice ale ministrului”, se arată în moţiune.

Declarațiile sale de avere

În opinia social-democraţilor, „problemele de integritate ale ministrului nu se manifestă doar în declaraţiile sale de avere. ”Ele sunt ridicate la rangul de politică de stat, după cum se poate vedea în viziunea ministrului de reorganizare a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei”, consideră iniţiatorii moţiunii.

„În loc să întărească lupta anticorupţie, Guvernul PNL o diminuează la maximul posibil, iar acest lucru se vede cu ochiul liber în deciziile ministrului Dezvoltării. În schema de reorganizare a MLPDA, acesta a redus Direcţia de integritate şi anticorupţie a ministerului la un rol minuscul. De la o direcţie cu zeci de angajaţi responsabili cu implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie, atât în cadrul instituţiei, cât şi la nivelul întregii administraţii publice din România, structura de anticorupţie a MLPDA s-a transformat într-un firav compartiment cu una sau două persoane angajate! Astfel, cei responsabili cu integritatea şi anticorupţia au devenit doar nişte umili subordonaţi ai şefilor numiţi politic de ministrul Ion Ştefan. Tocmai în acest sector, unde se derulează peste 15.000 de proiecte de lucrări publice, finanţate din bani publici, româneşti sau europeni, PNL şi ministrul ‘Grindă’ au găsit de cuviinţă să reducă la minim personalul şi resursele anticorupţie”, mai susţin semnatarii moţiunii.

Comentarii
  • Imi aduc aminte cum se urlau #rezistii la orice imbecilitate emisa de Dancila; la fel si toate media, o isterie total ce mai …. Pe ipochimenul asta nu-l vad (daca i-ar pune cineva pe internet toate luarile de cuvant in parlament ar innebuni planeta la cat e de varza) ca na, e de la PNL, e de lui Joha si are imunitale la stuchit public. Lepra galbeno-portocalie e ipocrita si fatarnica ca Dulapu’ din deal si #rezist.

Adauga un comentariu