Terapii alternative

5 motive pentru a face un duș rece

Publicat: 27 sept. 2020
dus rece
Prin expunerea la temperaturi scăzute, sistemul imunitar este stimulat

Știați că este foarte bine pentru sanatate să faceți un duș rece ca gheața în mod regulat? Să-ți iei rămas bun de la dușul tău fierbinte poate să nu sune atrăgător, dar merită. Scăderea temperaturii apei cu câteva grade oferă șase avantaje.

1. Este bun pentru sistemul imunitar

Majoritatea oamenilor cred contrariul, dar cercetările arată că o temperatură rece crește de fapt rezistența. Prin expunerea la temperaturi scăzute, sistemul imunitar este stimulat și este mai puțin probabil să suferiți de boli și inflamații. Vestea bună este că veți obține acest efect pozitiv făcând un duș rece timp de doar 30 de secunde.

2. Motiv pentru a face un duș rece: oferă energie

Un duș răcoros eliberează adrenalină în corpul tău. Acest lucru poate fi util, mai ales dimineața: te trezește într-o clipă și ieși din duș simțindu-te revitalizat și energizat. Vă simțiți obosit la sfârșitul unei zile de lucru? Un duș rece bun seara poate fi revigorant și vă poate curăța capul.

3. Te face mai fericit

Dacă reușiți să faceți un duș rece cu gheață, vă veți simți fantastic după aceea. Din cauza acestei mici victorii, corpul tău va elibera mai mulți hormoni ai fericirii. Ai de gând să cânți în curând într-un duș rece?

4. Motiv pentru a face un duș rece: este bun pentru circulație

O altă reacție pozitivă a corpului: apa rece vă stimulează circulația și, prin urmare, este bună pentru inimă și sistemul circulator.

5. Pielea ta este mai strălucitoare

De asemenea, este foarte benefic pentru pielea ta să faci un duș rece. Temperaturile ridicate deseori usucă pielea, astfel încât pielea se va simți mai moale după un duș înghețat. Pentru pielea energică și radiantă, un duș rece, rece nu este o idee proastă, chiar dacă tremuri.

Tags:
Adauga un comentariu