Actualitate

Motivul pentru care barbatii insala femeile pe care le iubesc. Pare curios, insa la fel fac si femeile care au aventuri extraconjugale

Publicat: 29 apr. 2020
Motivul pentru care bărbaţii înşală
Majoritatea bărbaților înșală din nesiguranță

Motivul pentru care bărbaţii înşală este în strânsă legătură cu nivelul de educaţie al acestora, cu trăsăturile de caracter și cu cât de bine arată. Şi asta nu îl face diferit de femeie, care înşală exact din aceleaşi motive ca şi el, doar că sunt judecaţi diferit de societate.

„Exista persoane care îşi doresc să sară anumite trepte sociale printr-o relaţie sexuală ce le asigura aceste lucruri. Unii vor să îşi demonstreze că încă mai pot, în timp ce alţii vor să creadă că pot avea pe oricine, oricând.

De asemenea, mai pot înşela pentru că se simt înşelaţi sau pentru că nu se simt iubiţi sau apreciaţi. Ori pentru că vor să îşi facă partenera să sufere, pentru că vor să uite o iubită sau pentru că vor să îşi impresioneze prietenii. În general poate fi vorba de o oportunitate pe care o au şi nu vor să o rateze. Sau pentru că pur şi simplu vor să încerce ceva nou, ceva diferit”, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea.

Motivul pentru care bărbaţii înşală

Totodată, asta poate fi în egală măsură o dovadă de nesiguranţă sau de încredere în forţele proprii. „Poate fi o slăbiciune ce ţine de caracter sau dovada unui temperament greu de stăpânit. Acesta are nevoie să înşele pentru a simţi că trăieşte. Pe de altă parte mai trebuie să vedem la ce fel de nesiguranţă ne raportăm. Nesiguranţa relaţiei, jobului, frica de a nu fi părăsit, teama de a nu rata o şansă, fuga de bătrâneţe… Toate acestea pot fi motive de nesiguranţă. Depinde de unghiul din care privim”, adauga psihoterapeutul Constantin Cornea.

Nesiguranța împinge uneori spre o aventură

Ar trebui să ne raportăm la istoricul de viaţă, la traumele suferite și la doritele neîmplinite ale celui care înșală. Din toate acestea putem vedea tot atâtea motive de nesiguranţă ce îl pot face să înşele sau să devină adictiv. Poate fi de asemenea o tulburare de personalitate sau de comportament ori să dezvolte un sindrom depresiv. Totodată, astfel îşi descoperă adevăratul drum în viaţă sau o nouă preocupare care să îi redea încrederea în sine.

Comentarii
  • Psihoterapeutilor, mai abtineti-va! Ceea ce puteti face este statistica fara sa gasiti, cu adevarat, explicatii si sa… manipulati, sa manipulati mintea celor fara de informatie. De aceea sunteti, in principal, manipulatori de mase, de grupuri de indivizi, mult mai usor de manipulat.

Adauga un comentariu